Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Xavi szerint csapata hatalmas bátorságról tett tanúbizonyságot a Celta elleni fordításnál

Ahogy arról beszámoltunk, a Barcelona őrületes hajrával, kétgólos hátrányból fordított mindössze 8 perc alatt a Celta Vigo ellen a spanyol bajnokság (La Liga) 6. fordulójában. A mérkőzés után a katalánok vezetőedzője, Xavi csapata bátorságát emelte ki. 

(Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Barcelona vezetőedzője, Xavi a katalán csapat bátorságát dicsérte a Celta Vigo elleni drámai 3-2-es győzelem után. Annak ellenére, hogy a 76. percben még 2-0-s hátrányban volt, a Barca néhány perc alatt három gólt szerzett, és Robert Lewandowski duplájával, valamint Joao Cancelo 89. percben szerzett győztes góljával megfordították az eredményt.

A győzelemmel a Barcelona, amely ebben a szezonban még nem veszített bajnoki mérkőzést, a La Liga tabella első helyén áll – legalábbis a Real Madrid ma esti, Atlético Madrid elleni találkozójáig – és a csapat edzője a mérkőzés után elismerően nyilatkozott a csapatáról.

“Mindig arra kérjük a játékosokat, hogy akkor is folytassák, ha nem sikerül valami, próbálkozzanak a végsőkig. Ez a legfontosabb dolog. Cancelo hitt ebben, támadólag lépett fel, és a gól mellett adott egy asszisztot is Robertnek. Általában hazai 0-2-es állásnál elég valószínű. hogy vereséget szenvedsz, de ez a fiatal generáció nem fél, és győztes mentalitással rendelkezik. Jó, hogy ennyire bátrak, de nem ez az utunk. Az igazi utunk az, amit a Betis és az Antwerpen ellen láttunk.”

Xavi még kiemelte a védekezési hibákat is, amelyekkel csapata találkozott, mondván:

“Volt némi zavar a védekezésben. Iago Aspas és Larsen feltörte a védelmünket, nem volt jó meccsünk ebben a tekintetben. Elemezni fogjuk a taktikai hibáinkat, de emlékezni fogunk a csapat bátorságára, akaratára ezen az estén. Ez az, ami egy csapatot formál.”