Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

K-League: Ádám Martin gólpassza is kellett az Ulszan győzelméhez

Ádám Martin legutóbbi mesterhármasa után az Ulszan Hyundai vasárnap a Szuvon vendége volt a dél-koreai bajnokság 31. fordulójában…

 

A címvédő és listavezető Ulszan Hyundai bár a kétgólos előnyét leadta, végül 3-2-es győzelmet aratott a Szuvon otthonában. A vendégek az első játékrész derekánál szerezték meg a vezetést, amikor Ádám Martin előkészítéséből Lee Dong-Gyeong eredményes. Nem sokkal a szünet előtt a hazaiak tíz emberre fogyatkoztak Hugo Gomes kiállítása miatt. A második etap elején az Ulszan Ataru Esaka találatával növelte előnyét, majd a hazaiak ki tudtak egyenlíteni. A magyar válogatott támadója 71. percet töltött a pályán, a meccs hőse pedig az éppen a helyére becserélt Min-Kyu Joo lett, aki a 81. percben vitte a mindent eldöntő győztes találatot.

Az Ulszan az elmúlt hetek pontvesztései ellenére ezúttal mindhárom pontot begyűjtötte és továbbra is magabiztos előnnyel vezeti a bajnokságot.

Az előző idényben parádézó Ádám a 2023-as bajnoki kiírásban 25 pályára lépés alatt öt-öt gólt és gólpasszt jegyzett eddig.

Szuvon – Ulszan Hyundai 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Oh In-Pyo (68.), Walterson Silva (78.), ill. Lee Dong-Gyeong (25.), Esaka (55.), Joo Min-Kyu (81.)
Kiállítva: Hugo Gomes (36.), ill.

A bajnokság aktuális állása