Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: Gignac duplájával a Tigres simán nyerte a városi rangadót – videóval

Vasárnapra virradóra komoly rangadót rendeztek a mexikói bajnokság (Liga MX) Aperturájának 9. fordulójában a legutóbbi győztes Tigres UANL és a CF Monterrey között…

(Photo by Alfredo Lopez/Jam Media/Getty Images)

A bajnoki címvédő Tigres UANL a vártnál simább különbséggel, 3-0-ra diadalmaskodott a CF Monterrey elleni városi rangadón. Az első nagyobb lehetőségek a vendégek előtt adódtak, azonban Guzmán kapus bravúros védésekkel óvta meg kapuját a góltól, különösen Romo közeli fejesénél védett nagyot. A hazaiak rendezték a soraikat és a játékrész második felében egyre több ígéretes akciót vezettek. Ezek során az első félóra végéhez közeledve Córdova jobbról érkező bejátszása után André-Pierre Gignac fejjel volt eredményes. A Tigres a vezetés megszerzése után további veszélyes akciókat vezetett, Andrada kapusnak többször is védenie kellett. A második félidő elején Govea elvesztette a labdát a saját büntetőterületénél, majd le is rántotta Córdovát, a játékvezető pedig videózás után tizenegyest adott a hazaiaknak. Az 59. percben André-Pierre Gignac egy tökéletesen helyezett lövéssel értékesítette a kínálkozó lehetőséget és duplázta meg csapata előnyét. Húsz perccel a vége előtt L. Quinones beadása után Diego Lainez lőtte ki védhetetlenül a hosszú sarkot. A harmadik góllal a Tigres végképp padlóra küldte ellenfelét. A Rayados becsületből még próbálkozott a szépítésért, de nem túl nagy meggyőződéssel tették a dolgukat, miközben a Tigres akár újabb gólokat szerezhetett volna, de beérték a 3-0-val.

Győzelmével a Tigres az alapszakasz derekánál feljött a második helyre, ellenben a Rayados a szoros mezőnyben a hetedik pozícióig hátrált, de több riválisnál kevesebb mérkőzést játszott.

Tigres UANL – CF Monterrey 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Gignac (29., 59. – a másodikat büntetőből), Lainez (71.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore