Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: Jonny Evans ‘ellopta a show-t’ a Burnley ellen! – videóval

A már 35 esztendős észak-ír középhátvéd a Burnley elleni 1:0-ra megnyert bajnokin az MU egyik, ha nem a legjobb játékosa volt a pályán, egy számára minden szempontból különleges estén.

 

A “vörös ördögöket” sújtó sérüléshullám ellenére is Erik ten Hag menedzser talán mindenkit meglepett azzal, hogy a kezdőcsapatba nevezte a Manchester Unitedhez ezer szállal kötődő, a klubnál nevelkedő hátvédet.

Evans ugyanakkor rácáfolt minden kritikára, stabil és meggyőző teljesítményt nyújtott, szinte hiba nélkül futballozva. Arról már nem is beszélve, hogy elévülhetetlen érdemei voltak csapata góljában, ami előtt egy hajszálpontos keresztlabdával szolgálta ki Bruno Fernandest.

 

Az ominózus gól előtt Jonny  Evans-nek volt még egy – kérdésesen – visszavont fejes gólja is, így ha azt vesszük, az MU nyerőembere lett (…) És hogy mindemellett miért lett számára különleges este a szombati?!

Evans az elmúlt idényben kiesett a Premier League-ből a Leicester City-vel, majd a nyári felkészülést az MU-nál töltötte, ahol meggyőzte ten Hag mestert, hogy egy évre szerződtessék. A Burnley ellen ha kényszerből is, de 2015 márciusa, egészen pontosan 3.125 nap után után újra pályára lépett kezdőként a Manchester United mezében, lejátszva ezzel a 200. tétmérkőzését szeretett klubjában, majd egyből a mérkőzés legjobbjának választották.

“Ez volt karrierem legemlékezetesebb estéje!” – foglalta össze egy mondatban érzéseit Evans, akinek Bruno Fernandes-sel való kooperációja egy ikonikus MU-gólra emlékeztetett mindenkit: ahogyan az a lenti videón is látszik, Wayne Rooney és Robin van Persie esetében, előbbi kísértetiesen hasonló labdával szolgálta ki, a tökéletes lövés végrehajtó holland csapattársat.