Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hazai pályán győzedelmeskedett, a tabella második helyére ugrott a Liverpool – videóval

Az első félidőben ugyan jelentősen megizzadt, végül felül tudott kerekedni a Liverpool a West Ham ellen a Premier League 6. fordulójában…

(Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

A szezon kiírása közben ugyan senki nem gondolta volna, de igazi rangadóként indult a Liverpool és a West Ham összecsapása az Anfielden, hiszen míg David Moyes 10 ponttal páváskodott a felsőházban, addig a Liverpool mindössze egy győzelemmel többel, 13 ponttal helyezkedett a londoniak felett a tabellán, így egy igazán kiélezett összecsapásra számíthattak a vasárnapi játéknap nézői az angol élvonalban.

Az elsőd félidő folyamán be is következett amire mindenki számított, a West Ham közel sem adta könnyen a bőrét, hiszen míg Salah a 16. percben egy tizenegyest követően megszerezte a vezetést, addig a West Ham még egy fokkal jobban elkezdett védekezni, sőt az egyenlítést is megszerezte a félidei sípszót megelőzően a 45+1. percben a csapat húzóneve, Bowen révén, aki elképesztő formában kezdte meg az idei szezont a Kalapácsosoknál.

A második játékrészben azonban magához tért Jürgen Klopp együttese, amelynek eredményeként Darwin Nunez tudott ünnepelni a 60. percben, így megszerezve a vezetést a hazai közönség előtt, amelyet Diogo Jota kétgólosra tudott növelni a hajrát megelőzően, így nyugodtan lezárva az összecsapást, amelynek köszönhetően a Liverpool immár a tabella második fokára ugrott a Manchester City és a döbbenetes szezonkezdést produkáló Brighton közé.

A Liverpool a hetedik fordulóban igazi rangadóval folytatja a kiírást, hiszen a szintén remekelő Tottenham vendégeként léphet pályára Londonban.

 

Liverpool – West Ham 3-1 (1-1)
Helyszín:
Anfield Vezette: Kavanagh C.
Gólszerzők:
Salah (16.) Nunez (60.) Diogo Jota (85.)  ill. Bowen (42.)
Sárga lapok: ill. Alvarez (36.) Zouma (81.)
Kiállítás:ill.-

Liverpool: Alisson Becker, Virgil van Dijk, Joël Matip, Andy Robertson, Joe Gomez, Alexis Mac Allister (Wataru Endo), Curtis Jones (Ryan Gravenberch), Dominik Szoboszlai, Darwin Núñez (Cody Gakpo), Luis Díaz (Diogo Jota), Mohamed Salah.

West Ham United: Alphonse Areola, Nayef Aguerd, Kurt Zouma, Emerson, Vladimír Coufal, James Ward-Prowse, Edson Álvarez, Tomás Soucek (Pablo Fornals), Michail Antonio (Mohammed Kudus), Lucas Paquetá (Danny Ings), Jarrod Bowen.

A 6. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Crystal Palace – Fulham 0-0
Luton Town – Wolverhampton 1-1
Manchester City – Nottingham Forest 2-0
Brentford – Everton 1-3
Burnley – Manchester United 0-1

Vasárnap:
Arsenal – Tottenham 2-2
Brighton – Bournemouth 3-1
Chelsea – Aston Villa 0-1
Liverpool – West Ham United 3-1
17:30 Sheffield United – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore