Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: javított a hétvégi botlását követően a Real Madrid – videóval

Az Atletico Madrid elleni súlyos vereséget követően ezúttal a Las Palmas ellen lépett pályára a Real Madrid a La Liga 6. fordulójának szerdai játéknapján…

(Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

Hatalmas pofonból kellett felállnia a Real Madridnak a La Liga 6. fordulójában, ahol az Atletico Madrid elleni 3-1-es vereséget követően a Las Palmas  ellen javíthatott Carlo Ancelotti együttese.

Az alsóházi csapat azonban közel sem volt olyan könnyű ellenfél, mint arra előzetesen számítani lehetett, hiszen a vendégek foggal-körömmel védekeztek a tizenhatoson belül, megannyi alkalommal bevetődve, becsúszva blokkolva az éppen aktuális madridi kapura lövést.

Az első félidő legjobbja a kezdőként lehetőséget kapó madridi, Brahim Díaz volt, aki megannyi felfutását és helyzetét követően végül az első félidő hajrájában, a 45+3-ik percben tudott gólt szerezni, így megszerezve a vezetést a félidei sípszót megelőzően.

A második etapban folytatódott a madridi henger, a hazaiak jelentős erőfölényben játszottak, amely mind a labdabirtokláson, mind pedig a kapura lövések számában megmutatkozott. A második gólt végül a Real Madrid vérbeli kilencese, Joselu szerezte meg, aki mint oly sok alkalommal, ezúttal is fejjel volt eredményes.

A 2-0-es eredmény később a sérülésből felépült Vinícius Jr beállását követően sem változott, így a Real Madrid ki tudta használni a Barcelona botlását, és a tabella második helyére ugrott.

A hétvége folyamán azonban a Real Madrid az eddig veretlen és listavezető Girona vendégeként lép pályára, így ismét fel lesz adva a lecke Carlo Ancelotti csapatának.

Real Madrid – Las Palmas 2-0 (1-0)
Helyszín:
Santiago Bernabeu Vezette: Munuera M. J.
Gólszerzők:
Díaz (45+3.) Joselu (54.)  ill.
Sárga lapok: ill. Coco (79.)
Kiállítás:ill.

Real Madrid: Kepa Arrizabalaga – Ferland Mendy, David Alaba, Antonio Rudiger, Nacho – Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni, Federico Valverde – Brahim Diaz – Rodrygo, Joselu

Las Palmas: Alvaro Valles – Daley Sinkgraven, Saul Coco, Eric Curbelo, Julian Araujo – Cristian Herrera, Jonathan Viera, Omenuke Mfulu, Javi Munoz, Munir El-Haddadi – Sory Kaba

 

A 7. forduló eredményei és további menetrendje:

Kedd

Sevilla – Almeria 5-1
Mallorca – FC Barcelona 2-2

Szerda:

Atheltic Bilbao – Getafe 2-2
Real Madrid – Las Palmas 2-0
Villarreal – Girona 1-2
21:30 Cadiz – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 1)
21:30 Valencia – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

csütörtök:

19:00 – Celta Vigo – Osasuna (Tv: Spíler 1)
19:00 Granada – Betis (Tv: Spíler 2)
21:30 Osasuna – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore