Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: Antony visszatért Manchesterbe, hogy találkozzon a rendőrséggel

Visszatért Angliába a Manchester United bántalmazással vádolt brazil szélsője, Antony, hogy a manchesteri rendőrséggel is beszéljen. 

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

A Manchester United szélsője, Antony visszatért Brazíliából Angliába, hogy találkozzon a rendőrséggel a bántalmazási vádak miatt, amelyeket a játékos továbbra is határozottam tagad.

Antony ellen nyomoz a manchesteri rendőrség, miután korábbi élettársa, Gabriela Cavallin azt állította, hogy 2022 június és idén május között több alkalommal is bántalmazta őt.

A United játékosa jelenleg kényszerszabadságon van, de kedden visszatért Manchesterbe. Antony a Sao Pauló-i rendőrséggel is beszélt Cavallin vádjai miatt, de engedélyt kapott arra, hogy elhagyja Brazíliát.

Cavallin az UOL brazil hírportálnak adott, szeptember 4-én megjelent interjújában azt állította, hogy 2022. június 1-jén támadta meg először Antony még terhesen, amikor Brazíliában nyaralt. Azt állította, hogy a férfi azzal fenyegette meg, hogy kidobja őt egy mozgó autóból. 2023. január 15-én Cavallin továbbá azt állította, hogy Antony egy manchesteri szállodai szobában fejbe vágta és megütötte, aminek következtében megsérült a mellimplantátuma. Azt is állítja, hogy egy 2023. május 8-i incidens során ujjsérülést is szenvedett.

Antony az SBT brazil tévécsatornának adott hosszabb interjújában azt mondta, hogy bár kapcsolatuk “viharos” volt, “soha nem ért hozzá”, és “hazugságnak” nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint bántotta volna.

Két további nő – Rayssa de Freitas és Ingrid Lana – a hónap elején újabb vádakat fogalmazott meg a brazil médiában, amelyeket Antony szintén tagadott.

A United szeptember 10-én bejelentette, hogy Antony “további intézkedésig” nem tér vissza a csapatba, amíg megpróbálja tisztázni a nevét. A klub és a játékos szerint a döntés “kölcsönös” volt. Bár Antony-t nem tartóztatták le és nem emeltek vádat ellene, nem függesztették fel, és a szabadsága alatt teljes fizetést kap.

Antony a United szeptember 10-én kiadott közleményével együtt a következőket mondta:

“Szeretném megismételni, hogy ártatlan vagyok azokban a dolgokban, amelyekkel megvádoltak, és teljes mértékben együttműködöm a rendőrséggel, hogy segítsek nekik az igazság kiderítésében. Alig várom, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessek a pályára.”