Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nb I: Sigér fejesével legyőzte a Kecskemétet a Ferencváros!

Most pótolták be a labdarúgó NB I 1. fordulójából elhalasztott mérkőzést, amit a bajnok Ferencváros és a tavalyi ezüstérmes Kecskemét vívott egymással.

Az előző szezonban a Ferencváros mumusának bizonyult a Kecskemét, hiszen Szabó István együttese a 3 egymás elleni bajnokiból kettőt megnyert, 1 döntetlen mellett. Az első félidő alapján a zöld-fehérek ezúttal sem számíthattak könnyebb mérkőzésre, mivel nagyon nehezen tudtak átjutni a vendégek védelmén. Az első veszélyes lehetőség ráadásul a Kecskemét előtt alakult ki a 10. percben, amikor Iyinbor lövését Ramireznek kellett kivágnia a gólvonalról. Az első veszélyes hazai lehetőségre a 25. percig kellett várni, ekkor egy szöglet után Zachariassen fejesét kellet a léc alól kiszednie Vargának. A játékrész második felében a Kecskemét jobban visszahúzódott a kapuja elé, ezzel pedig nem igazán tudott mit kezdeni Stankovic csapata, így 0:0-s állással vonulhattak szünetre a felek.

A második játékrész első nagy helyzete a Fradi előtt adódott az 51. percben, miután Wingo 13 méterről leadott lövését Varga védte bravúrral. A Ferencváros meddő fölénye aztán a 72. percben góllá érett. A zöld-fehérek a 11. szögletüket végezhették el, Abu Fani beadására pedig tökéletesen érkezett középen Sigér, aki védhetetlenül a hálóba bólintotta a labdát, 1-0! A 86. percben végleg lezárhatta volna a találkozót a hazai gárda, Marquinhos középre tett labdája után ugyanis Zachariassen centikkel maradt csak le a beadásról, így nem tudta az üresen maradt kapuba juttatni a játékszert. A Kecskemét próbálkozott becsülettel az egyenlítés érdekében, de nem jártak sikerrel, így sorozatban harmadik bajnokijukon maradtak pont nélkül, míg a Ferencváros ezzel a sikerrel a tabella élére ugrott.

Ferencváros – Kecskemét 1-0 (0-0)
Helyszín:
Groupama Aréna Vezette: Karakó F.
Gólszerző:
Sigér (72.) ill.-
Sárga lapok: Abena (83.) ill. Kiss (27.), Zeke (49.), Tóth (71.), Vágó (89.)
Kiállítás:ill.-

Ferencváros: Dibusz – Ramirez, Abena, Wingo, Makreckis – Ben Romdhane (Abu Fani 57.), Sigér – Lisztes (Varga 57.), Zachariassen, Marquinhos (Civic 87.) – Pesic (Botka 77.) Vezetőedző: Dejan Stankovic

Kecskemét: Varga – Szűcs, Belényesi, Szalai – Iynbor, Vágó, Szuhodovszki, Zeke – Kiss (Zsótér 46.), Szendrei (Tóth 61.), Horváth (Pálinkás 77.) Vezetőedző: Szabó István

A játéknap másik eredménye:

Szerda:
Paks – Debreceni VSC 2-0

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore