Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Két célunk lehet: győzni és a csapatszellemet fenntartani”

A Ferencváros 1-0-ra győzött a Kecskemét ellen a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) első fordulójából pótolt összecsapáson szerda este…

 

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics a mérkőzés után elégedetten értékelte csapata győzelmét:

“A szögletrúgás az egyik igen fontos eleme a játéknak, emlékszem, játékoskoromban is sok meccset döntött el egy-egy rögzített szituáció. A Kecskemét is próbált helyet találni a tizenhatosunkon belül, ám ez egy nagyon jó csapatmunka volt a pályán. A szurkolókkal együtt remek munkát végeztünk szerda este. Nagyon örülök, hogy sikerült betalálnunk, hiszen sok nehézségünk van. Ez nem kifogás, de háromnaponta mérkőzéseket játszunk, nyilván problémát jelent maga a rotáció is, ezért védenem kell a játékosaimat a sérüléstől. Ez ma jó munka volt. A második félidőben egyetlen szögletet, lövést sem tudott végrehajtani az ellenfél, kontrollálni tudtuk a mérkőzést. Talán az első félidőben voltak problémáink az olyan helyzetekben, amikor nem volt nálunk a labda, de a 22. perctől maximálisan kontrolláltuk a mérkőzést. Egy ilyen erőltetett menetben két célunk lehet: győzni és a csapatszellemet fenntartani.”

“Sigér Dávid egy igazi vezér a pályán, gyakorlatilag a meghosszabbított jobbkezem. Teljes mértékben rendet tart, nagyon jó összhangot tart a csapatrészek között – szeretem az ilyen karaktereket a pályán. Ami pedig Varga Barnabást illeti, egy remek srác, igazi profi csatár, de játszott két mérkőzést a válogatottban, visszajött, pályára lépett a Konferencia Ligában és a bajnokságban is. Nem vagyok bolond, nem kockáztathatom meg, hogy egy ilyen fontos játékosom megsérüljön. Adtam neki egy kis pihenőt, mert szükségünk van rá a pályán. Hogyha hat mérkőzést ugyanazzal a kezdővel játszanék le, az egy öngyilkos küldetés lenne” – tette hozzá egyes játékosairól.

A zöld-fehérek következő bajnokija szombaton az MTK Budapest elleni örökrangadó lesz idegenben.