Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

US Open Cup: Messi és Alba nélkül elvesztette a döntőt az Inter Miami – videóval

Szerdáról csütörtökre virradóra az Inter Miami és a Houston Dynamo részvételével rendezték meg az idei US Open Cup döntőjét…

(Photo by Jason Allen/ISI Photos/Getty Images)

A Houston Dynamo 2-1-es idegenbeli sikerrel nyerte meg a US Open Cup döntőjét az Inter Miami ellen. A floridaiak két sérüléssel bajlódó klasszisa, Lionel Messi és Jordi Alba sem tudta vállalni a játékot a döntőben. Ennek ellenére az Inter Miami nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, de a kezdeti hazai lendület után a vendégek egyre inkább átvették az irányítást. A Houston Dynamo veszélyes akciókat vezetett, Callender kapusnak többször bravúrra volt szüksége, hogy megőrizze kapuját a góltól. Az első játékrész derekánál azonban már ő is tehetetlen volt, amikor Griffin Dorsey lendületből a léc alá bombázott. Nem sokkal később Yedlin kaszálta el a tizenhatoson belül N. Quinonest, az így megítélt büntetőt Amine Bassi a kapu közepébe lőtte az elvetődő kapus helyére. A Dynamo biztos előnybe került és a szünetben is kettővel vezetett. A folytatásban az Inter Miami komoly erőket mozgósított a felzárkózás érdekében, több nagy lehetősége is adódott a felzárkózásra, melyek azonban rendre kimaradtak. A vendégek egy-egy kontrából veszélyeztettek, de nem tudták bevinni a harmadik gólt, ugyanis N. Quinones találatát les miatt érvénytelenítették. A ráadás perceiben a hazaiak egy gólra felzárkóztak, Farías kiugratásából Josef Martínez kotorta be a szépítő találatot, de ez csak egy becsület gólhoz volt elegendő, kiegyenlíteniük már nem sikerült.

Messi az izomfájdalmai miatt az elmúlt hetekben már klubcsapata harmadik meccsét hagyta ki, miközben a Toronto FC ellen mindössze 36 percet játszott.

A Houston Dynamo 2018 után története során második alkalommal nyerte meg a US Open Cupot.

Inter Miami – Houston Dynamo 1-2 (0-2)
Gólszerzők: J. Martínez (90+2.), ill. Dorsey (24.), Bassi (33. – büntetőből)