Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Sergio Ramos öngóljával nyert a Barcelona a Sevilla ellen – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 8. fordulójának nyitómérkőzésén a Barcelona a Sevilla ellen lépett pályára. Kiegyenlített mérkőzés volt, sok-sok helyzettel mindkét oldalon, azonban semmi nem akart bemenni egy szerencsétlen öngólig, amit a vendégek védője, Sergio Ramos lőtt a hálóba. A Barcelona ezzel a győzelemmel a tabella élére ugrott.  

(Photo by Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images)

Az első félidőben mindkét oldalon egymást követték a helyzetek, és elég kiegyenlített volt a játék képe. Az 5. percben Lukebakio kapott egy jó passzt, majd a tizenhatosról a kapu fölé vágta a labdát. A 13. percben Joao Felix vette át a labdát a tizenhatoson belül és lőtt, de Nyland védett. A 16. percben Rakitic kapott egy okos passzt és közepes távolságból megpróbálkozott egy lövéssel, ami a jobb felső sarokba tartott, de ter Stegen bravúrral védeni tudott. A 20. prcben Lukebakio hagyott ki óriási helyzetet, amikoe egy szabadrúgást követően közelről lőtt kapura, de a labda kicsivel elkerülte a bal kapufát. A 22. percben Joao Felix szerezte meg a labdát a kapu előterében és kapura lőtt, azonban csak a felső lécet találta el. A 34. percben Raphinha vette át remekül a labdát a tizenhatoson belül, majd laposan lőtt a kapu közepe felé, de a kapus vetődve védeni tudott. A 40. percben Fermin Lopez kapott pontos lapos passzt, majd lőtt, de Nyland ezt is védte. Végül már nem esett gól az első játékrészben.

A második félidőben már valamivel jobban játszott a Barcelona, több helyzetük is volt. Az 57. percben Gündogan ívelte be szépen a szögletet a kapu elé, amire Gavi érkezett jól, de a labda elszállt a kapu fölött. A 65. percben Sow fejelhetett kapura ígéretes helyzetből, közvetlen közelről, de a labda ter Stegen zsákmányává vált. A 71. percben Lewandowski vette át a labdát és el is lőtte a kapu közepe felé, de az egyik védő a gólvonalról kivágta a lövést. A 74. percben már Lamela adta be a labdát Rakiticnak, akinek közeli fejese éppenhogy a kapu jobb oldala mellé ment. A 76. percben viszont már megszerezte a vezetést a Barcelona egy öngóllal. Yamal adta be nagyon tisztán a labdát, miután Acuna lemaradt róla, a játékszer pedig megpattant Ramos lábán, ami így a saját kapujában kötött ki. A meccs végén főleg a Sevilla kapuja előtt zajlottak az események, ám igazán nagy helyzet már nem esett, ahogy gól sem, így maradt az egygólos eredmény a hazaiak javára.

Barcelona – Sevilla 1-0 (0-0)
Helyszín: Estadio Olímpico (Barcelona) Vezette: Miguel Ortiz
Gólszerzők: Ramos (76. – öngól) ill. –
Sárga lap: Cancelo (45.), Gündogan (90+3.) ill. Sanchez (50.), Lamela (52.), Bade (89.)
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Balde, Christensen, Koundé, Cancelo, Gündogan, Gavi, Raphinha (Lopez, 7.), Joao Félix (Ferrán Torres, 72.), Yamal (Romeu, 82.), Lewandowski. Vezetőedző: Xavi

Sevilla: Nyland, Sanchez (Jesus Navas, 82.), Bade, Ramos, Pedrosa (Suso, 82.), Jordan, Sow (Fernando, 66.), Ocampos, Rakitic, Lamela (Mariano Diaz, 75.), Lukebakio (Acuna, 75.). Vezetőedző: Jose Luis Mendilibar

A 8. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Barcelona – Sevilla 1-0

Szombat:
14:00 Getafe – Villarreal (Tv: Spíler 2)
16:15 Rayo Vallecano – Mallorca (Tv: Spíler 2)
18:30 Girona – Real Madrid (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Sociedad – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Almería – Granada (Tv: Spíler 2)
16:15 Alaves – Osasuna (Tv: Spíler 2)
21:00 Atlético Madrid – Cadíz (Tv: Spíler 2)
21:00 Betis – Valencia (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Las Palmas – Celta Vigo (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore