Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Izgalmas örökrangadóra készül a Ferencváros és az MTK elnöke

Szombaton ismét összecsap egymással a Ferencváros és az MTK Budapest csapata a tradicionális örökrangadó keretein belül…

A Ferencváros és az MTK Budapest legendás összecsapását megelőzően a két klub elnöke, Kubatov Gábor és Deutsch Tamás pénteken közös sajtótájékoztatót tartott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

“Két nagy klub találkozóját rendezik a hétvégén. Ez a két klub vezeti most a magyar bajnokságot. Évtizedekkel korábban a három fővárosi klub, az FTC, az MTK és az Újpest vezetői kötöttek egy megállapodást: nem visznek el egymástól játékost. 1938-ban a Ferencváros azt mondta, ha az MTK-t kizárják a bajnokságból, akkor ő sem fog játszani. Egymás segítsége ezután is kitartott, és Tamással ezt a hagyományt szeretnénk továbbvinni és képviselni a jövőben” – jelentette ki a zöld-fehérek első embere.

“A digitalizáció világában nagyon könnyű párhuzamot találni a labdarúgás és a világ eseményei között. Én mégis rábukkantam valamire, amit talán kevesen tudnak: 1958. július 13-án játszotta utolsó meccsét Hidegkuti Nándor a magyar bajnokságban az MTK színeiben. Három hónappal később a Fradiban pályára lépett Albert Flórián, aki első meccsén két gólt szerzett. Pont az ellen a Diósgyőr ellen, aki ellen Hidegkuti az utolsó meccsét játszotta. Három hónap híján követte egymást két korszakos zseni. Csodálatos érzés, hogy úgy készülhetünk az Örökrangadóra, hogy a tabellán az első és a második játszik helyezett játszik egymás ellen. Ez két, évszázados barátságot ápoló futballklub ünnepe, amely immáron régóta kizárólag a futballról szól, és erre büszkék vagyunk. Ezt mutatja az is, hogy egy héttel a mérkőzés előtt ki kellett írni, hogy sold out, azaz minden jegy elkelt” – mondta el Deutsch.

A fővárosi csapatok összecsapását szombaton 17 órától rendezik az MTK otthonában.