Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: korán hátrányba került, végül kiütéssel nyerte az FTC az örökrangadót! – eredmények, tabella

Az OTP Bank liga 8. fordulójában, a 222. (az általános elfogadás szerint) örökrangadón a Ferencváros korán hátrányba került, végül öt gólt szerezve kiütéses győzelmet aratott az MTK otthonában.

MTK – Ferencváros 1-6 (1-2)
Gólszerzők: Bognár (12.) illetve Varga B. (22.), Marquinhos (41. és 55.), Wingo (63.), Abu Fani (86.), Pesics (90+2.)

Jobban kezdett a hazai csapat, amely kihasználta az FTC ‘álmos’ kezdését, Bognár István pedig kihasználva a vendég védelem pontatlanságát bő tíz perc elteltével megszerezte a vezetést is.

A bekapott gól, mintha ébresztőt is fújt volna a Dejan Sztankovics csapatánál, amely folyamatosan ragadta magához a kezdeményezést, és hamar egyenlített Varga Barnabás szép fejes góljával.

Az egyenlítés után egyre inkább az FTC diktálta az iramot, az eredményt pedig Marquinhos közeli góljával még a szünet előtt a maga javára fordította a Fradi.

A szünet után sem igazán változott a játék képe: az MTK elsősorban a védekezésre összpontosított, a Fradi pedig kontrollálta a találkozót, ráadásul újabb gólokat is szerezve magabitos győzelmet aratott.

Az 55. percben ismét Marquinhos talált be egy szép egyéni megmozdulás (és egy védelmi baki) után; majd az ezúttal is a védelem tengelyében játszó Henry Wingo mintegy 25 méterről, senkitől sem zavartatva lőtt hatalmas gólt a bal felsőbe; majd a kegyelemdöfést előbb a Varga Barnabásnak adott gólpassza után betaláló Mohammed AbuFani, majd a csereként beálló Alexandar Pesics adták meg.

A rossz kezdés ellenére az FTC imponáló különbségű sikert aratott a végére tejesen széteső MTK ellen – Jöhet a Fiorentina elleni, csütörtöki, firenzei Európa-konferencialiga találkozó!

 

Pénteken játszották: 

Zalaegerszeg – Puskás Akadémia 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Spoljaric (90+8.) illetve Plsek (88.)

Egy nem túl látványos és eseménydús találkozó utolsó perceiben pörögtek fel igazán az események. Egy erősen döntetlen-gyanús találkozón inkább a vendégek lehetnek csalódottabbak, hiszen kiengedték kezükből a három pontot.

 

Szombat délután játszották:

Paks – Mezőkövesd 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Böde (62.), Windecker (84.) illetve Vajda (32.)

Egy mezőnyben, valamint a helyzetek számát tekintve kiegyenlítettnek nevezhető találkozót nyert meg a Paks. Az első játékrész inkább a vendégekről szólt, akik a vezetést is magukhoz ragadták a meccs ezen szakaszában; a szünet után azonban a nagy erőket mozgósító Paks előbb egy tipikus Böde-góllal (combbal terelte a kapuba a labdát a Paks támadója) előbb egyenlített, majd a hajrához érve a vezetést is megszerezte, amelyet már nem engedett ki.

 

A 8. forduló teljes programja: 

Péntek:

Zalaegerszeg – Puskás Akadémia 1-1 (0-0)

Szombat:

Paks – Mezőkövesd 2-1

MTK – Ferencváros

19:30 Debrecen – Újpest (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:

15:00 Fehérvár FC – Kisvárda (Tv: M4 Sport)

17:30 Diósgyőr – Kecskemét (Tv: M4 Sport)

 

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore