Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premjer Liga: már a harmadik vereségét szenvedte el a Zenit

Az orosz bajnokság (Premjer Liga) 10. fordulójának szombati mérkőzései között a címvédő Zenit Szentpétervár az Orenburg otthonába látogatott…

Jókora meglepetésre a mezőny második felében tanyázó Orenburg 3-1-re legyőzte odahaza a Zenit Szentpétervárt, amely továbbra is gyengélkedik az új kiírásban. A meccs még jól indult a vendégek számára, hiszen Gustavo Mantuan már a második percben megszerezte a vezetést a Zenit javára. Nem sokáig örülhetett azonban a címvédő, mert öt perc múlva a hazaiak egyenlítettek Dmirij Vorobjev találatával, majd nem sokkal később még az első félidőben az Orenburg két argentin légiósa, Matías Pérez és Brian Mansilla egyaránt betalált. A Zenit hiába igyekezett, képtelen volt közelebb zárkózni a második félidőben, így meglepetésre újabb vereséget szenvedett.

A címvédő szentpétervári együttes egymás után másodszor, a tíz forduló alatt pedig már harmadik alkalommal kapitulált, így a negyedik helyen villámgyorsan hétpontos lemaradást szedett össze az éllovas Krasznodarral szemben.

Orenburg – Zenit Szentpétervár 3-1 (3-1)
Gólszerzők: Vorobjev (7.), M. Pérez (25.), Mansilla (36.), ill. Gustavo Mantuan (2.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore