Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az AC Milan legyőzte a Laziót és a bajnokság élére ugrott – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 7. fordulójának az egyik rangadóját szombaton kora este rendezték, az AC Milan fogadta a Lazio együttesét.

(Photo by Giuseppe Cottini/AC Milan via Getty Images)

Az első játékrészben többnyire átlövésekkel próbálkoztak a csapatok, ígéretes lehetőségek voltak mindkét oldalon, de Maignan és Provedel kapus is megoldották ezeket a feladatokat. A szünet előtt azonban adódott egy óriási lehetősége a hazaiaknak, Giroud lőhetett közelről, amelyet Provedel védeni tudott, de a kipattanóra lecsapott Reiijnders, majd elhúzta a vendégek hálóőre mellett, azonban kicsit túlszaladt a labdán, így már sarokkal nem tudta csak a kapufát eltalálni.

A második félidőben a milánóiak kihasználták fölényüket és sikerült begyűjteniük mind a 3 pontot. A 60. percben Rafael Leao húzott el a baloldalon, majd az üresen érkező Pulisic elé tette a labdát, aki ha nem is találta el jól a labdát végül a kapuba juttatta a labdát, mert Provedel csak beleérni tudott a lövésébe (1-0). A 73. percben Musah növelhette volna a hazaiak előnyét, valamint a 77. percben Pulisic duplázhatott volna, de mindkét alkalommal Provedel hárítani tudott. A 88. percben lezárta a mérkőzést az AC Milan, ezúttal is Rafael Leao tört be a védelem jobboldalán, és most is remekül készítette elő a labdát, ezúttal Okafornak, akinek az üresen tátongó kapuba kellett lőnie a labdát (2-0). A Rossoneri a győzelmével átvette a vezetést a bajnokságban, már 18 pontot gyűjtött Stefano Pioli csapata 7 fordulót követően, míg a Lazio nagyon gyengén kezdett, ugyanis mindössze 7 egységet szerezve a 14. helyet foglalják el a tabellán.

AC Milan – Lazio 2-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (San Siro, Milánó), Vezette: D. Massa
Gólszerzők: Pulisic (60.), Okafor (88.) ill. –
Sárga lap: Leao (65.), Hernández (83.), Maignan (86.) ill. Marusic (51.), Romagnoli (64.)
Kiállítás:

AC Milan: Maignan – Calabria (Florenzi 70.), Kjaer, Tomori, Hernández – Loftus-Cheek (Musah 29.), Adli (Pobega 70.), Reijnders – Pulisic (Chukwueze 82.), Giroud (Giroud 70.), Leao. Vezetőedző: Stefano Pioli

Lazio: Provedel – Marusic, Casale, Romagnoli, Hysaj – Guendouzi (Kamada 67.), Rovella (Vecino 67.), Luis Alberto – Felipa Anderson (Pedro 75.), Castellanos (Immobile 75.), Zaccagni (Isaksen 82.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 7. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Szombat:
Lecce – Napoli 0-4
AC Milan – Lazio 2-0
20:45 Salernitana – Inter (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
12:30 Bologna – Empoli
15:00 Udinese – Genoa (Tv: Sport 2)
18:00 Atalanta – Juventus (Tv: Sport 2)
20:45 AS Roma – Frosinone (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Sassuolo – Monza (Tv: Sport 2)
18:30 Torino – Verona
20:45 Fiorentina – Cagliari (Tv: Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore