Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Vitor Roque után, újabb brazil tehetség érkezhet! – sajtóhír

Lapértesülések szerint az FC Barcelona azok után, hogy megszerezte Vitor Roque játékjogát, újabb brazil fiatallal erősítene.

A katalán Sport című lap beszámolója szerint a Barca már az első lépéseket is megtehette a Corinthians saját nevelésű játékosának, Gabriel Moscardonak a megszerzése érdekében.

A július óta a felnőtt csapatban bemutatkozó, azóta rendszeresen számításba vett, leginkább védekező középpályásként otthonosan mozgó tehetség piaci értékét jelenleg 1,5 millió euróra taksálja a mértékadó Transfermakrt. Ennek az összegnak minden bizonnyal a többszöröséért cserélhet majd gazdát Moscardo játékjoga, akinek a nyáron megkötött szerződése 2026-ig szól a Corinthians-nál.

A Sport szerint a korábban játékosügynökként a brazil ‘piacra’ specializálódó, a nyár óta a katalánok sportigazgatóként tevékenykedő Deco kulcsfontosságú faktor lehet az ügyben, pontosan úgy, ahogy Vitor Roque szerződtetésekor is történt.

A katalán sportnapilap azonban megjegyzi azt is, hogy ahogyan az egy brazil tehetség kibontakozása esetén lenni szokorr, számos európai élcsapat érdeklődéséről hallani, például arról a Chelsea-ről, amely jelenleg az egyik legnagyobb felvásárlója a brazil tehetségeknek. Mint ismert a ‘londoni kékek’ a nyáron Deivid Washington és Ángelo Gabriel játékjogát a Santostól, míg Andrey Santosét a Vasco Da Gamától vásárolták meg.