Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: a játékvezető-küldésért felelős szervezet elismerte, hiba volt érvényteleníteni Luis Diaz gólját a Spurs ellen

Ahogy arról beszámoltunk, a Liverpool egy utolsó pillanatban lőtt öngóllal kapott ki 2-1-re a Tottenham Hotspur ellen az angol labdarúgó bajnokság (Premier League) 7. fordulójában. A játékvezető-küldésért felelős szervezet (PGMOL) azonban a mérkőzés után elismerte, hogy a bíró és a VAR-szoba is hibázott a Pool egy érvénytelenített góljánál.

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

A PGMOL elismerte, hogy meg kellett volna adni Luis Diaz érvénytelentett gólját a Liverpool Tottenham elleni találkozóján, és “jelentős emberi hibaként” jellemezte a döntést.

Diaz azt hitte, hogy a 34. percben vezetéshez juttatta csapatát, amikor Mohamed Szalah beadása után a kapuba vágta a labdát, de les miatt érvénytelenítették a találatot. A visszajátszások azonban azt mutatták, hogy Diaz egy vonalban volt Cristian Romero lábával a lövés pillanatában. A visszajátszásoknál ráadásul nem jelölték be az ilyenkor szokásos lesvonalakat sem.  A PGMOL kijelentette, hogy a VAR nem avatkozott be a döntésbe, és teljes körű vizsgálatot ígért az eset kapcsán.

“A PGMOL elismeri, hogy jelentős emberi hiba történt a Tottenham Hotspur-Liverpool mérkőzés első félidejében. Luiz Diaz gólját a játékvezetők helyszíni csapata les miatt érvénytelenítette. Ez egyértelmű és nyilvánvaló ténybeli hiba volt, és a VAR beavatkozásával kellett volna megítélni a gólt, azonban a VAR nem avatkozott közbe. A PGMOL teljes körű vizsgálatot fog lefolytatni a hibához vezető körülményekről.”

– írják a PGMOL közleményében.

A Liverpool 2-1-re kikapott a Spurs-től Joel Matip 96. percben szerzett öngóljával. A hazaiak a 26. percben 10 játékosra fogyatkoztak, amikor Curtis Jones a VAR beavatkozását követően azonnali piros lapot kapott egy Yves Bissouma elleni rúgásért. Diogo Jota két sárga lapot kapott a második félidő két percében, így a Liverpool az utolsó 21 percet kilenc emberrel játszotta végig, ám a portugál első sárga lapja is erősen kérdéses volt. Cody Gakpo az első félidő hosszabbításában válaszolt Szon Hungmin első találatára, és úgy tűnt, hogy Klopp csapata kilenc emberrel is megőrzi az egy pontot, ám Matip öngólja megváltoztatta a végeredményt.

Elemzés Luis Diaz érvénytelenített góljáról: