Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Lautaro Martínez mesternégyesével győzött az Inter – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 7. fordulójának szombat esti találkozóján az Inter a Salernitana vendégeként lépett pályára…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Az Inter bravúros második félidővel és egy kiemelkedő egyéni teljesítmény jóvoltából 4-0-s győzelmet aratott szombat este a Salernitana otthonában. A Nerazzurri már az első félidőben is aktívabban futballozott, különösen M. Thuram volt elemében, akinek egymaga több lehetősége lett volna a vezetés megszerzésére, melyeket azonban rendre elpuskázott. A hazaiak előtt csak néhány kósza ellentámadás adódott. Az első 45 perc gól nélküli döntetlennel ért véget. A második félidő elején Simone Inzaghi három cserét hajtott végre, amely hamar érzékeltette hatását. A 62. percben ugyanis M. Thuram bal oldali elfutását követően nagyszerűen rajzolta középre a labdát, melyet Lautaro Martínez az ötösön belülről pofozott a hálóba. Kisvártatva a salernóiak egyenlíthettek volna, ám Legowski találatát leshelyzet előzte meg. Az utolsó negyedórán belül az Inter újabb találattal jeleskedett, Barella jobbról érkező beadását Lautaro Martínez kapásból lőtte a hálóba a tizenegyespont magasságából. Nem sokkal később M. Thuram harcolt ki tizenegyest, melyből Lautaro Martínez a mesterhármast is elérte, végleg eldöntve a három pont sorsát. Ezzel még mindig nem volt vége, az argentin kiválóság a 89. percben a negyedik gólját is megszerezte Carlos Augusto bejátszását követően, így a Serie A történetének valaha volt első játékosa lett, aki csereként beállva mesternégyest jegyzett.

Martínez kilenc góljával magabiztosan vezeti a bajnokság góllövőlistáját, az Inter pedig hétből hat győzelmével a városi rivális AC Milannal azonos pontszámmal a mezőny élén áll.

Salernitana – Inter 0-4 (0-0)
Gólszerzők: ill. La. Martínez (62., 77., 85., 89. – a harmadikat büntetőből)

 

A 7. forduló eddigi eredményei és további programja

Szombat:
Lecce – Napoli 0-4
AC Milan – Lazio 2-0
Salernitana – Inter 0-4

Vasárnap:
12:30 Bologna – Empoli
15:00 Udinese – Genoa (Tv: Sport 2)
18:00 Atalanta – Juventus (Tv: Sport 2)
20:45 AS Roma – Frosinone (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Sassuolo – Monza (Tv: Sport 2)
18:30 Torino – Verona
20:45 Fiorentina – Cagliari (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore