Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool reagált a játékvezetői tévedésre

Ahogyan arról beszámoltunk, a játékvezető-küldésért felelős szervezet (PGMOL) elismerte, hogy az illetékes játékvezetők hibáztak a hétvégi Tottenham-Liverpool mérkőzésen…

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Az angol bajnokság (Premier League) hétvégi rangadóján Simon Hooper játékvezető két játékost kiállított a Liverpooltól és les miatt nem adta meg Luis Díaz gólját sem.

Utóbbi kapcsán a játékvezető-küldésért felelős szervezet (PGMOL) elismerte a hibát és a további hétvégi mérkőzésektől törölte a VAR-bírót és asszisztensét. Mindez érthető módon nem hatotta meg a Liverpoolt, amely vasárnap este tett közzé egy közleményt:

“Teljes mértékben elfogadjuk a játékvezetők munkájára nehezedő nyomást, de ezt a nyomást a VAR létezésének és bevezetésének enyhítenie kellene, nem pedig fokoznia. Ezért nem kielégítő, hogy nem állt rendelkezésre elegendő idő a helyes döntés meghozatalához, és hogy nem történt utólagos beavatkozás.”

“Az is elfogadhatatlan, hogy ezeket a mulasztásokat már ‘jelentős emberi hibának’ minősítették. Minden eredményt csak a felülvizsgálat során és teljes átláthatóság mellett kellene megállapítani. Ez létfontosságú a jövőbeli döntéshozatal megbízhatósága szempontjából, mivel minden klubra vonatkozik, és a tanulságokat a folyamatok javítására használják fel annak érdekében, hogy ilyen helyzetek ne fordulhassanak elő még egyszer.”

Addig is megvizsgáljuk a rendelkezésre álló lehetőségek körét, tekintettel arra, hogy egyértelműen szükség van az eszkalációra és a megoldásra” – olvasható a “vörösök” állásfoglalásában.