Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazaengedték a kórházból az újraélesztett kapust

Ahogyan arról beszámoltunk, az elmúlt hétvégén egy súlyos sérülés miatt félbeszakadt az RKC Waalwijk és az AFC Ajax holland bajnoki mérkőzése…

(Photo by Broer van den Boom/BSR Agency/Getty Images)

A játékvezető félbeszakította a mérkőzést, miután a találkozó hajrájában az RKC Waalwijk kapusa, Etienne Vaessen súlyos fejsérülést szenvedett a Bryan Brobbey-val való ütközés következtében.

A pályára érkező orvosi stáb azonnal megkezdte a játékos ápolását és csak fokozta az ijedtséget, hogy blokkolták a nézők belátását, ezzel sejtetve, hogy nagy lehet a baj és újraélesztik a játékost. A kapust végül levitték a pályáról, nem sokkal később pedig a játékvezető befejezettnek nyilvánította a mérkőzést.

A holland sajtó beszámolói szerint a kapust kivizsgálták és egy kórházban töltött éjszaka után vasárnap haza is engedték. Az értesüléseket az RKC csapatkapitánya, Michiel Kramer is megerősítette:

“Ijesztő pillanatok voltak. Remélem, sohasem él át senki ilyen pillanatokat. Ilyenkor egy pillanatra távol vagy a világtól. Az orvosunk kellett közbelépnie, mert Vaessen lenyelte a nyelvét. Amikor az ember meglátja az újraélesztést, megrémül, és persze azonnal a szívleállás jut az eszébe. Hatalmas sokk volt. Szerencsére nem volt vérzéses sérülése. Jó éjszakája volt a kórházban, és hazamehetett” – mondta el csapattársa állapotáról.

A mérkőzést egy későbbi időpontban fejezik be, erről a helyi szövetség várhatóan a következő napokban dönt majd.