Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: szerződést hosszabbított szupertehetségével a Barcelona! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított 16 éves szupertehetségével, Lamine Yamallal.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Ahogyan az várható volt, a Barcelona a mai nap folyamán hivatalos közleményben bejelentette, hogy szerződést hosszabbítottak legújabb reménységükkel, Lamine Yamallal. A spanyol játékos 2023. április 29-én 15 évesen, 9 hónaposan és 16 naposan mutatkozott be a katalánok felnőttei között, egy Betis elleni bajnokin, ezáltal ő lett a klub történetének legfiatalabb debütánsa. A most futó idényben Dembélé elvesztése miatt a vártnál már jóval nagyobb szerep hárul rá a csapatban, így például a Cádiz ellen már a kezdőben is helyet kapott, valamint a Bajnokok Ligája csoportkörében is pályára lépett. Yamal tehetségét jól mutatja, hogy már a spanyol válogatottban is bemutatkozhatott, ahol a Grúzia ellen 7:1-re megnyert mérkőzésen csereként beállva minden idők legfiatalabb spanyol játékosa lett, ráadásul a legfiatalabb gólszerzővé is előlépett ezen a meccsen.

A támadósor mindkét szélén bevethető ifjú tehetség ebben az idényben már 9 meccsen lehetőséget kapott Xavitól, amelyeken 434 perc alatt 2 gólpasszt jegyzett. Új szerződése 2026 nyaráig köti őt a katalán sztárcsapathoz, és ahogy azt a Barcelonától mostanában megszokhattuk, a kontraktusában rögzítettek egy egymilliárd eurós kivásárlási záradékot.