Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: rangadót nyert a Napoli ellen, csoportelső a Real Madrid – videóval

A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának rangadójához méltó mérkőzést hozott a Napoli – Real Madrid összecsapás, ahol ismét a frisse érkező, Jude Bellingham volt sztár…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A csoport két hibátlan csapata találkozott egymással a második fordulóban, hiszen míg a Real Madrid az Union Berlin ellen izzadta ki nagy nehezen a győzelmet, addig a Napoli a Braga ellen aratott könnyed győzelmet az első forduló folyamán, így a keddi nap rangadójának indult az olasz bajnok és a spanyol gigász összecsapása.

Az első félidőben pedig valóra is vált a futballszeretők álma, a Napoli és a Real Madrid egy igazi ki-ki mérkőzést kezdett el játszani egymással, ahol mind a két csapat a támadófutballt részesítette előnyben, felváltva kreálva a helyzeteket az ellenfél térfelén. A gólpárbajt a Napoli nyitotta, amikor Kepa ismét elügyetlenkedte a labda leszedését, majd Ostigard juttatta a hálóba a labdát a 19. percben. Az egyenlítésre azonban nem kellett sokat várni, Jude Bellingham gólpasszát követően, Vinícius Jr gurított az alsó sarokba a 27. perc folyamán. Bellingham ezt követően egy góllal is kivette a részét a győzelemből, a Real Madrid zseniális igazolása a 34. percben szerezte meg a vezetést a vendégek számára.

A második etapban Zielinski gólja révén ismét kiegyenlített a Napoli, azonban a pontszerzés ennek ellenére is elmaradt, köszönhetően Fede Valverde elképesztő bombájának, amely olyan erővel csapódott a kapu felé, hogy Meretnek esélye sem volt.

A Real Madrid így két győzelemmel csoportelsőként áll a csoportja élén, ráadásul a Napoli elleni idegenbeli rangadót is kipipálva, magabiztosan várva a folytatást, míg a Napoli a veresége ellenére is megőrizte a helyét a tabella második fokán.

Napoli – Real Madrid 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Ostigard (19.) Zielinski (54.)  ill. Vinicius Jr. (27.) Bellingham (34.) Meret ÖG (78.)
Kiállítás: – ill. –

Napoli: Alex Meret, Natan , Leo Ostigard, Mathías Olivera, Giovanni Di Lorenzo, Stanislav Lobotka, Piotr Zielinski (Giacomo Raspadori), André-Frank Zambo Anguissa, Victor Osimhen, Khvicha Kvaratskhelia, Matteo Politano (Eljif Elmas).

Real Madrid: Kepa Arrizabalaga, Antonio Rüdiger, Nacho , Eduardo Camavinga (Ferland Mendy), Dani Carvajal, Vinícius Júnior (Dani Ceballos), Aurélien Tchouaméni, Jude Bellingham, Toni Kroos (Luka Modric), Federico Valverde, Rodrygo (Joselu ).

A C csoport másik mérkőzése egy igazi hullámvasút volt a német és a portugál rajongók számára, hiszen a korábbi időpontban kezdődő rangadó folyamán a Real Madrid ellen hősiesen küzdő Union Berlin nyitott parádés játékkal, majd a Braga vitte be az utolsó pofont.

Az első játékrész folyamán a berlini gólvágó, Sheraldo Becker duplájával szerezte meg a vezetést a hazai csapat, míg Niakate mindössze szépíteni tudott a félidei sípszót megelőzően. A második etapban azonban jött a fordulat, először Bruma rúgott egy szépségdíjas gólt az 51. percben, majd amikor már mindenki úgy vélte, hogy pontosztozkodással zárul az összecsapás, Castro köszönt be a 90+4. percben, így hazavíve a 3 pontot a portugálok számára.

A Braga így 3 ponttal a tabella harmadik fokán tartózkodik, míg az Union Berlin hiába mutat néhol remek játékot, két vereséggel a tabella legalsó fokán kap helyet.

Union Berlin – Braga 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Becker (30. 37.) ill. Niakate (41.) Bruma (51.) Castro (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

Standings provided by Sofascore