Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Robert Lewandowski kihagyhatja az El Clásicót

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona megerősítette, hogy lengyel csatáruk, Robert Lewandowski megsérült az FC Porto elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. 

(Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)

A Barcelona támadója, Robert Lewandowski bal bokasérülése miatt erősen kétséges, hogy bevethető lesz-e a Real Madrid ellen az október 28-i El Clásicón.

A 35 éves támadót a Barcelona szerda esti, 1-0-ra megnyert Porto elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésének első félidejében kellett lecserélni, miután megütötte a bokáját, majd a később győztest gólt szerző Ferrán Torres váltotta.

A Barcelona csütörtökön közleményben erősítette meg Lewandowski sérülését, és hozzátette,”a felépülése határozza meg a visszatérését”.

Sérülése azt jelenti, hogy Lewandowski kihagyja a vasárnapi, Granada elleni mérkőzést, valamint a válogatott szünet után az Athletic Bilbao és a Real Madrid elleni La Liga-mérkőzéseken is kétséges a szereplése. Emellett az is lehet, hogy kihagyja a Sahtar Donyeck elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzést, amely a két bajnoki mérkőzés közé esik.

Lewandowski valószínűleg a Feröer-szigetek és Moldova elleni, döntő fontosságú Eb-selejtezőkön sem lesz ott. A lengyel válogatott jelenleg két ponttal van lemaradva Csehország mögött, és az utolsó előtti helyet foglalja el az E-csoportban.

Lewandowski az idei szezonban eddig jó formában van, 10 mérkőzésen 6 gólt szerzett és 3 asszisztot osztott ki. A Barcelona egy ponttal van lemaradva a listavezető Real Madrid mögött a hétvégi forduló előtt.