Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négy PSG-játékost is eltiltottak, miután melegellenes rigmusokat skandáltak

A Francia Labdarúgóliga (LFP) közleménye szerint, négy Paris Saint-Germain-játékost is eltiltottak melegellenes skandálások miatt. 

 (Photo by Joe Prior/Visionhaus via Getty Images)

A Paris Saint-Germain játékosai, Randal Kolo Muani, Ousmane Dembélé, Achraf Hakimi és Layvin Kurzawa egy mérkőzésre szóló eltiltást kaptak a melegellenes skandálásokban játszott szerepük miatt, közölte csütörtökön a Francia Labdarúgóliga (LFP).

A múlt havi, Olympique Marseille elleni Ligue 1-mérkőzésen a PSG szurkolói az ellenfélnek címzett melegellenes skandálásokkal ünnepeltek a Parc des Princes-ben A L’Equipe című francia sportnapilap szerint a PSG játékosai is részt vettek a sértő kántálásban.

Az LFP a játékosokat október 10-i hatállyal egy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta, és úgy döntött, hogy a Parc des Princes-ben található Auteuil lelátót két mérkőzésre lezárja, de az egyik lezárást felfüggesztette.

“A klub sajnálja, hogy a fegyelmi bizottság túlzott és kollektív intézkedést választott, amely valószínűleg aláássa a klub által az egyesületekkel, intézményekkel és szurkolókkal folytatott párbeszédét és a megelőzést is”

– áll a PSG közleményében, hozzátéve, hogy nem fellebbeznek.

A játékosok később bocsánatot kértek, mondván, hogy “elragadta őket a győzelem okozta eufória”.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy gesztusaink és szavaink milyen hatással vannak a közönségre, különösen a fiatalabbakra, akik arról álmodoznak, hogy futballmeccseket lássanak. Őszintén sajnáljuk a szavakat, amelyeket nem kellett volna kimondanunk, és szeretnénk bocsánatot kérni. A jövőben mindent megteszünk, hogy még példamutatóbbak legyünk”

– írták a közösségi médiában közzétett posztjaikban.