Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: simán verte a Kölnt a Bayer Leverkusen, így ismét vezeti a bajnokságot – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 7. fordulójának vasárnapi játéknapján lépett pályára a kiváló formában játszó Bayer Leverkusen a Köln ellenében.

(Photo by Marius Becker/picture alliance via Getty Images)

A “gyógyszertáriak” mindenben felülmúlták a Köln együttesét az első játékrészben, így nem volt meglepő, hogy kétgólos előnyre tettek szert a szünetig. A 22. percben szerezték meg a vezetést egy remek akció után, aminek a végén Florian Wirtz gyönyörűen sarokkal készítette le lövőre Hofmann elé a labdát, aki nem hibázta el az óriási helyzetét (1-0). A 32. percben duplázta meg előnyét a Leverkusen, Grimaldo elé pattant egy labda a Kölniek 16-osánál, majd megverte védőjét egy szép megkerülős csellel, aztán remekül vette észre, hogy a hosszún üresen érkezik Frimpong, akinek csak annyi dolga volt, hogy közelről a kapuba juttassa a játékszert (2-0). A hazaiaknak és a vendégeknek is megvolt az esélye még a gólszerzésre az első félidőben, de nem jött össze, így maradt a kétgólos hazai előny.

A második félidőben már jóval kevesebb lehetőséget dolgoztak ki a hazaiak, a vendégeknek pedig jóformán sansza sem volt, ennek következtében egy percig nem forgott veszélyben a Leverkusen győzelme. A 67. percben azonban sikerült megrúgnia a harmadik gólt is a “gyógyszertáriaknak”, Hofmann kapott egy remek indítást, majd az üresen érkező Boniface elé tette a labdát, aki az üres kapuba lőtte az, így megszerezte a hetedik gólját a Bundesligában (3-0).

A Bayer Leverkusen újabb győzelmével már 19 pontot gyűjtött a bajnokságban, és ismét vezeti a német élvonalat, míg a Köln egyetlen egységet megszerezve jelenleg sereghajtó.

Bayer Leverkusen – Köln 3-0 (2-0)
Helyszín: BayArena (Leverkusen), Vezette: F. Zwayer
Gólszerzők: Hofmann (22.), Frimpong (32.), Boniface (67.) ill.
Sárga lap: Frimpong (23.), Tapsoba (45+4.), Tah (61.), X. Alonso (66.) ill. S. Baumgart (24.)
Kiállítás:

Leverkusen: Hradecky – Kossounou, Tah, Tapsoba (Hincapié 71.) – Frimpong (Tella 81.), Palacios, Xhaka, Grimaldo – Wirtz (Adli 72.), Hofmann (Puerta Molano 88.) – Boniface (Hlozek 81.). Vezetőedző: Xabi Alonso

Köln: Schwabe – Carstensen (Kilian 90+1.), Hubers, Chabot, Paqarada – Ljubicic, Martel (Tigges 75.) – Alidou (Finkgrafe 62.), Huseinbasic (Olesen 75.), Kainz – Selke (Downs 90+1.). Vezetőedző: Steffen Baumgart

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 7. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Mönchengladbach – Mainz 2-2

Szombat:
Augsburg – Darmstadt 1-2
Borussia Dortmund – Union Berlin 4-2
RB Leipzig – Bochum 0-0
Stuttgart – Wolfsburg 3-1
Werder Bremen – Hoffenheim 2-3

Vasárnap:
Bayer Leverkusen – Köln 3-0
17:30 Bayern München – Freiburg (Tv: Match4)
19:30 Frankfurt – Heidenheim

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore