Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hiába állt fel kétgólos hátrányból, csak egy pontot vihetett haza a Barcelona Granadából – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 9. fordulójának zárómérkőzésén a Barcelona a Granada otthonába látogatott, és már nagyon hamar hátrányba is kerültek a katalánok, amit kétgólosra növeltek a hazaiak még az első félidőben. A szünet előtt szépített, majd a második játékrész végén egyenlített a Barcelona, ami nyerhetett is volna, de a végén elvették Joao Félix találatát, így mindkét csapatnak egy ponttal kellett beérnie. A katalánok így jelenleg a 3. helyen állnak a tabellán a Real Madrid és a Girona mögött.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Nagyon hamar, már az 1. percben megszerezte a vezetést a Granada, amikor Zaragoza csinált helyet magának egy jól átvett passzt követően a kapu előterében és belőtte a labdát a bal alsó sarokba. Ennek ellenére hatalmas fölényben futballozott a Barca, azonban mindez csak meddő előny volt. A 17. percben Joao Felix szerezte meg a kipattanót a büntetőterületen belül és a kapu közepét célozta meg, de Ferreira jó reflexszel védeni tudott. A portugál egyébként többször is próbálkozott, de a befejezései pontatlanok voltak. A 29. percben azonban ismét a Granada szerzett gólt, szinte a semmiből, amikor Zaragozza csapta be cseleivel Koundét, majd a bal felső sarokba lőtt, ezzel duplázva. A 37. percben Fermin Lopez kapott jó labdát a tizenhatoson belül és azonnal lőtt is, de Ferreira hatalmas bravúrral védeni tudott. A 46. percben azonban csak összejött a szépítés a Barcelonának, amikor Yamal kapta a labdát a kapu előterében, majd gyorsan döntött és gond nélkül talált a hálóba. Ezzel zárult a játékrész.

A második félidőben is hasonlóan alakult a játék képe az elsőhöz. Folyamatosan támadott a Barcelona, míg a Granada szinte csak védekezett. Az 54. Fermin Lopez ttisztára játszotta magát a szöglet után és szerencsét próbált egy tizenhatosról eleresztett lövéssel, de a kapus gyorsan reagált és védeni tudott. Ferran Torres kapott kiváló labdát a kapu előterében, felnézett és laposan lőtt a kapu közepének irányába, de Ferreira kiválóan reagált és hárította a próbálkozást. A 78. percben Araujo kapott briliáns passzt, majd hatalmas helyzetet hagyott ki, amikor kevéssel a kapu jobb oldala mellé lőtt. A 86. percben azonban egyenlített a Barca, amikor Sergi Roberto találta be a kapuba, egy megpattaó labdával. A VAR sokáig nézegette, hogy szabálytalanság előzte-e meg a gólt, de végül megadta a játékvezető. Rögtön ezután, a 88- percben akár ismét vezethetett volna a Granada, Zaragoza pedig a harmadik gólját is meglőhette volna, de csak a jobb kapufát találta el. A 93. percben Joao Féix is betalált, és már ünnepelt, amikor a játékvezető jelezte, visszanézik az esetet, és végül les miatt érvénytelenítették a találatot. Nem a portugál volt lesen, hanem Ferrán Torres, aki a mozgásával zavarta a kapust, legalábbis a videóbíró szerint. Újabb gólt már nem lőtt a Barca, sem a Granada, így maradt a végeredmény.

Granada – Barcelona 2-2 (2-1)
Helyszín: Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) Vezetőedző: César Soto Grado
Gólszerzők: Zaragoza (1. 29.) ill. Yamal (45+1.), Sergi Roberto (86.)
Sárga lap: Miquel (66.), Rubio (68.), Vallejo (86.), Torrent (90+8.) ill. Cancelo (90+8.)
Kiállítás: ill.

Granada: Ferreira, Neva, Miquel, Rubio, Sanchez (Vallejo, 84.), Fernandez (Torrent, 59.), Gumbau, Villar (Petrovic, 58.), Zaragoza, Boye (Callejon, 73.), Uzuni (Puertas, 58.). Vezetőedző: Paco Lopez

Barcelona: Ter Stegen, Cancelo, Koundé (Araujo, 44.), Christensen, Baldé, Gavi, Gündogan, Fermin Lopez (Sergi Roberto, 61.), Yamal (Romeu, 76.), Joao Félix, Ferrán Torres. Vezetőedző: Xavi

A 9. forduló eredményei:

Péntek:
Athletic Bilbao – Almeria 3-0

Szombat:
Cadiz – Girona 0-1
Real Madrid – Osasuna 4-0
Mallorca – Valencia 1-1
Sevilla – Rayo Vallecano 2-2

Vasárnap:
Villarreal – Las Palmas 1-2
Atletico Madrid – Real Sociedad 2-1
Alaves – Real Betis 1-1
Celta Vigo – Getafe 2-2
Granada – Barcelona

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore