Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: kétgólos hátrányból állt fel a Debrecen a Fradi ellen idegenben

A magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 9. fordulójának zárómérkőzésén az éllovas Ferencváros látta vendégül a gyenge formában lévő Debrecent.


A mérkőzés kiválóan kezdődött a Fradi számára, ugyanis már a középkezdést követően vezetéshez jutottak, egy felívelt labdát Varga csúsztatott meg, amelyet Ferenczi elvétett, így Marquinhos 10 méterről Megyeri fölött a kapuba fejelt (1-0). A 18. percben kettőre növelte előnyét a Ferencváros, egy szögletet követően Megyeri pont Mmaee fejére öklözte a labdát, a marokkói védő pedig erőből a kapuba fejelt (2-0). Még a szünet előtt szépíteni tudott a Debrecen, egy rosszul beívelt labdát szedett össze Romancsuk, majd visszaemelte a hosszú kapufa irányába, amelyet Domingues nagyon szépen visszafejelte Vajdának, ő pedig egy átvételt követően 5 méterről erőből a kapuba vágta a játékszert (2-1).

A második félidő nagyon izgalmasra sikeredett, mindkét csapat több gólt is lőhetett volna, azonban csak egyetlen született, ami a DVSC egyenlítő találata volt. A Fradi labdát veszített a félpályánál, majd Sigér nem tudott keresztezni, így Domingues egy az egyben megtudta verni Cissét, majd 13-14 méterről a kapuba lőtt, a labdába ugyan beleért Dibusz, de védeni már nem tudott (2-2). Ezt követően a Fradi próbálta megszerezni a győzelmet és a vendégek is felbátorodtak olyannyira, hogy elvigyék mind a három pontot, azonban a helyzeteket sorra elpuskázták a csapatok, így a hajrában a Debrecen már lassította a játékot és végül kétgólos hátrányból felállva elcsent egy pontot a Groupama Arénából.

A Ferencváros a döntetlen ellenére vezeti a bajnokságot 19 pontot gyűjtve, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint üldözői, míg a Debrecen 13 egységet megszerezve jelenleg a hetedik a pontvadászatban.

Ferencváros – Debrecen 2-2 (2-1)
Helyszín: Groupama Aréna (Budapest), Vezette: Farkas Ádám
Gólszerzők: Marquinhos (1.), Mmaee (18.) ill. Vajda (45+4.), Domingues (64.)
Sárga lap: Abu Fani (36.), Mmaee (37.), Wingo (53.), Pesics (86.) ill. Ojediran (11.), Bárány D. (57.), Romancsuk (78.), Bévárdi (85.)
Kiállítás: Lisztes (90+5.) ill.

Ferencváros: Dibusz – Makreckis (Botka 46.), Wingo, Mmaee (Cissé 46.), Ramírez – Sigér, Abu Fani – Ben Romdhane (Pesics 70.), Zachariassen (Owusu  82.), Marquinhos (Lisztes 69.) – Varga Barnabás. Vezetőedző: Dejan Stankovics

Debrecen: Megyeri – Baranyai (Bévárdi 46.), Kusnyír, Romancsuk, Ferenczi –  Ojediran, Loncar –  Vajda (Szécsi 46.), Dzsudzsák (Tuboly 90.), Domingues (Kyziridis 81.) –  Bárány (Majdevac 72.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevics

A 9. forduló eredményei:
Péntek:
Puskás Akadémia – Kisvárda 1-0

Szombat:
Mezőkövesd – Zalaegerszeg 0-1
Újpest – Diósgyőr 2-0
Kecskemét – Paks 1-1

Vasárnap:
Fehérvár – MTK Budapest 3-0
Ferencváros – Debrecen 2-2

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore