Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a csereként beálló Martinelli megpattanó lövésével az Arsenal nyerte a Manchester City elleni rangadót! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 8. fordulójának zárásaként a bajnoki cím két fő esélyese, az Arsenal és a Manchester City csapott össze egymással.

(Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

Komoly manchesteri helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, hiszen az 5. percben kétszer is nagyon közel jártak ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. Először a szögletből beívelt labdát Gvardiol tette kapura, amit Rice fejelt ki a gólvonalról, majd pár másodperccel később Aké elé került a játékszer, ő viszont kapu fölé lőtte a ziccerét. A 17. minutumban Raya vétett majdnem hatalmas hibát, a kapuja előtt ugyanis ahogy megpróbálta kirúgni a labdát, eltalálta az őt letámadó Alvarezt, akiről centikkel pattant a kapu mellé a labda. Az első veszélyesebb Arsenal lehetőségre a 26. percig kellett várni, amikor Nketiah tudott kihasználni egy védelmi megingást, de a lövése végül elszállt Ederson kapuja mellett. A félidő második felében inkább az Arsenal akarata érvényesült, de a felek nem találtak rést a másik csapat védelmén, így gól nem született az első 45 perc során.

A második játékrész eleje inkább az Arsenalról szólt, ahol a csereként beszálló Gabriel Martinellinek köszönhetően több veszélyes támadást is tudtak vezetni a londoniak. A kezdeti hazai fölényt azonban hamar orvosolni tudta Guardiola csapata, és a mérkőzés véghajrájáig ismét inkább taktikai harc zajlott a pályán, komoly helyzetek nélkül. Már-már úgy tűnt, hogy komoly helyzet nélkül fog lezajlani a második félidő, amikor a 86. percben megszerezte a vezetést az Arsenal! Egy előreívelt labda Havertzhez került, aki visszapasszolt Martinellinek, a brazil lövése pedig megpattant Akén, a labda pedig így védhetetlenül vágódott Ederson hálójába, 1-0! A kapott gólt követően a City már nem tudott megújulni, így az Arsenal 2015 decembere után ismét le tudta győzni a Manchester Cityt a bajnokságban!

Arsenal – Manchester City 1-0 (0-0)
Helyszín:
Emirates Stadion Vezette: M. Oliver
Gólszerző:
Martinelli (86.) ill.-
Sárga lapok: Jorginho (11.), Jesus (90+3.) ill. Silva (23.), Kovacic (28.), Ederson (90+3.)
Kiállítás:ill.-

Arsenal: Raya – Zinchenko (Tomiyasu 75.), Gabriel, Saliba, White – Rice, Jorginho (Partey 75.), Ödegaard – Trossard (Martinelli 46.), Nketiah (Havertz 75.), Gabriel Jesus Vezetőedző: Mikel Arteta

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Aké, Gvardiol – Lewis (Stones 68.), Kovacic (Nunes 68.) – Silva, Alvarez (Doku 68.), Foden – Haaland Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója:

A 8. forduló eredményei:

Szombat:
Luton Town – Tottenham 0-1
Burnley – Chelsea 1-4
Everton – Bournemouth 3-0
Fulham – Sheffield United 3-1
Manchester United – Brentford 2-1
Crystal Palace – Nottingham Forest 0-0

Vasárnap:
Brighton – Liverpool 2-2
West Ham United – Newcastle United 2-2
Wolverhampton – Aston Villa 1-1
Arsenal – Manchester City 1-0

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore