Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: döntetlent hozott a Brighton és a Liverpool rangadója – videóval

Hiába kapott hatot a Brighton and Hove Albion az előző fordulóban, Roberto De Zerbi csapata méltó ellenfélként állt helyt a bajnoki címért küzdő Liverpool ellen…

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Az Arsenal – Manchester City rangadó árnyékában a vasárnapi játéknap másik nagy összecsapásán a Roberto De Zerbi irányítása alatt remekelő Brighton and Hove Albion fogadta a bajnoki címre pályázó Liverpoolt, ráadásul nem is akármilyen előélettel érkezett a két csapat, hiszen míg a Sirályok 6 gólt kaptak az Aston Villától, addig a Vörösök a szezon egyik legnagyobb bírói tévedésének estek áldozatul a Tottenham ellen az előző forduló folyamán.

Ennek tudatában javítottak volna a felek, azonban az első félidőben úgy tűnt, hogy a Brighton and Hove Albion akarata kezd kibontakozni, hiszen a magas letámadásnak meg is lett az eredménye a 20. percben, Adingra lopott labdát, majd lőtte hideg vérrel a vendégek kapujába, így megszerezve a vezetést. A Pool válasza azonban nem maradt el, Mo Salah a 40. percben egy szintén zseniális letámadást követően tudott egyenlíteni, majd a 45+1. percben Szoboszlai Dominik harcolt ki büntetőt, miután Pascal Gross lerántotta őt a nyakánál fogva a tizenhatoson belül.

A második etapban még nagyobb adok-kapok vette kezdetét, hiszen a felek felváltva támadták egymás kapuját, azonban a vendég gól elmaradt, leginkább Gravenberch hatalmas hibájának köszönhetően, aki a kapu torkában csupán a felső lécet tudta eltalálni. A hazaiak oldaláról azonban Lewis Dunk tudott eredményes lenni egy beadást követően, így kiegyenlítve a 78. percben.

A slusszpoén Joao Pedro lábában maradt, aki a 83. percben bombázott felé egy ajtó-ablak ziccert a kapuval szemben állva, így a felek 1-1 ponttal várhatták a tabella további alakulását.

Brighton – Liverpool 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Adingra (20.) Dunk (78.) ill. Salah (40. 45+1)
Kiállítás: – ill. –

Brighton: Verbruggen; March, Igor (van Hecke, 63′), Dunk, Veltman; Baleba, Groß; Mitoma, João Pedro (Fati, 89′), Adingra; Ferguson (Welbeck, 60′).

Liverpool: Alisson; Robertson, Van Dijk, Matip (Konate, 73′), Alexander-Arnold (Gomez, 80′); Elliott (Gravenberch, 45′), Mac Allister, Szoboszlai; Diaz, Nunez, Salah

A 8. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Luton Town – Tottenham 0-1
Burnley – Chelsea 1-4
Everton – Bournemouth 3-0
Fulham – Sheffield United 3-1
Manchester United – Brentford 2-1
Crystal Palace – Nottingham Forest 0-0

Vasárnap:
Brighton – Liverpool 2-2
West Ham United – Newcastle United 2-2
Wolverhampton – Aston Villa 1-1
17:30 Arsenal – Manchester City (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore