Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: ötgólos mérkőzésen nyert rangadót a Lazio az Atalanta ellen – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) vasárnapi játéknapjának délutánján játszották a forduló egyik rangadóját, a Lazio fogadta az Atalantát.

(Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

A vezetést a Lazio szerezte meg már az 5. percben, egy szögletet ívelt be közvetlen a kapu elé Luis Alberto, ami átrepült mindenki között, így De Ketelaerét váratlanul érte a labda és bepattant róla a saját kapujába (1-0). A 11. percben kettőre növelte előnyét a római alakulat, Felipe Anderson futott el a jobboldalon, majd remekül tette középre a labdát az üresen érkező Castellanos elé, aki higgadtan a kapuba belsőzte a labdát (2-0). Az Atalanta azonban nem adta fel, és sikerült is szépíteni még az első félidőben, a 33. percben Ruggeri ívelt be balról egy labdát, amire Ederson érkezett a legjobb ütemben és 10 méterről a balalsóba fejelt (2-1).

A 63. percben pedig az egyenlítés is összejött a vendégeknek, egy gyors kis szögletet végeztek el a bergamóiak, amelyet végül Koopmeiners ívelt át a hosszúra, ami pont Kolasinac fejét találta meg, a bosnyák védő pedig remekül fejelt át a hosszúra a labdát, Provedelnek esélye sem volt (2-2). A hajrában végül csak megnyerte a találkozót a Lazio a leadott kétgólos előnyt követően, a 83. percben Castellanos irányába ívelt fel egy labdát Marusic, a támadó pedig remekül fejelte le az üresen érkező Vecino elé, ő pedig nem hibázta el ziccerét (3-2).

A Lazio a győzelmével még mindig csak a 12. helyet foglalja el a bajnokságban, míg az Atalanta maradt a 6. pozícióban.

Lazio – Atalanta 3-2 (2-1)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma), Vezette: D. Orsato
Gólszerzők: De Ketelaere (5. – öngól), T. Castellanos (11.), Vecino (83.) ill. Ederson (33.), Kolasinac (63.)
Sárga lap: Vecino (84.) ill. Ruggeri (80.)
Kiállítás: Maurizio Sarri (85.) ill.

Lazio: Provedel – Marusic, Casale, Romagnoli, Hysaj – Guendouzi (Kamada 64.), Rovella (Cataldi 77.), Luis Alberto (Vecino 55.) – Felipe Anderson (Isaksen 78.), Castellanos, Zaccagni (Pedro 55.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Atalanta: Musso – Scalvini, Djimsiti, Kolasinac – Zappacosta (Bakker 81.), De Roon, Ederson, Ruggeri (Holm 81.) – Pasalic (Koopmeiners 46.), De Ketelaere (Muriel 70.), Scamacca (Lookman 60.). Vezetőedző: Gian Piero Gaspereini

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 8. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Empoli – Udinese 0-0
Lecce – Sassuolo 1-1

Szombat:
Inter – Bologna 2-2
Juventus – Torino 2-0
Genoa – AC Milan 0-1

Vasárnap:
Monza – Salernitana 3-0
Frosinone – Verona 2-1
Lazio – Atalanta 3-2
18:00 Cagliari – AS Roma
20:45 Napoli – Fiorentina

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore