Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: “A világ legjobb csapatát győztük le!”

Az angol bajnokság hétvégi fordulójának csúcsrangadóját a következőképpen értékelte a két menedzser, Pep Guardiola és Mikel Arteta.

(Photo by Robin Jones/Getty Images)

 

A City és az Arsenal menedzserei érthető módon más szemszögből közelítették meg a pályán történteket, ám a kölcsönös tisztelet mindkettőjük nyilatkozatából kitűnt.

“Nem gondolom, hogy rosszul futballoztunk, hiszen jól kezdtünk a találkozón, volt is kettő vagy három lehetőségünk a gólszerzésre. Többet birtokoltuk a labdát, Rodri hiányát viszont kétségtelenül megszenvedtük, így az Arsenal agresszívabban is tudott letámadni, labdát szerezni.” – fogalmazott meccs utáni értékelésében a City trénere.

“Az Arsenal jobban kezdte a második félidőt, jó ritmusban futballoztak, és egy szerencsésen megpattanó lövéssel a hajrában megszerezték a mindent eldöntő találatot. Talán úgy is mondhatnám, hogy két magasan letámadó, nagy tempóban futballozó csapat találkozóját ez az egy akció döntötte el.  Mi mindent megtettünk, így nem tehetünk mást, mint gratulálunk nekik a győzelemhez!” – tette még hozzá Guardiola, aki komoly elismerést kapott a Manchester City-t hosszú idő után legyőző korábbi kollégájától és jó barátjától Miket Artetától.

“Nagyszerű érzés! Hosszú évek után tudtuk végre legyőzni a City-t, amely minden kétséget kizáróan a világ jelenlegi legjobb csapata! Büszke vagyok a játékosaimra, akik nagy szenvedéllyel és hatalmas erőbedobással futballoztak. Voltak időszakai a meccsnek, amikor bizony szenvedünk kellett. Végig hittünk abban, hogy le tudjuk győzni a City-t, és ennek érdekében azt gondolom, mindent megtettünk ami tőlünk telhető! Hogy ezzel a sikerrel egy üzenetet is közvetítettünk… Talán… Elsősorban ez egy üzenet a játékosaimra nézve, akik megérdemlik az ilyesfajta győzelmet, hiszen fantasztikus csapatot alkotnak. Ez a győzelem erősít bennünket, hogy elhiggyük, igen is nagy dolgokra vagyunk hivatottak!” – lelkendezett a Guardiolához képest érthető módon jóval több érzelemmel teli Mikel Arteta.