Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lettországi minitornán harcol az Eb-részvételért az U19-es válogatott

A magyar U19-es válogatott a következő napokban Európa-bajnoki selejtezőtornán vesz részt Lettországban, a négy csapat közül kettő jut tovább az elitkörbe…

A magyar U19-es válogatott tagjai Rigában vesznek részt az Eb-selejtező minitornán, ahová hétfőn utaztak el.

A magyar csapat szerdán a házigazda Lettország ellen kezdi megszereplését, majd három nappal később Gibraltár fiataljaival mérkőzik meg, a torna zárófordulójában pedig Norvégia lesz az ellenfél. A továbbjutáshoz a négycsapatos csoport első két helyének valamelyikét kell megszerezni.

A lettek elleni találkozó ezért kulcsfontosságú lesz szerdán, a mérkőzés győztese hatalmas lépést tesz a továbbjutás felé. A mieinknél az utóbbi hetekben több alapember kidőlt a sorból, még az utolsó pillanatokban is kellett változtatni a kereten.

“A keret nagy része már a múlt héten is együtt készült, igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a tornára, azon belül is elsősorban a lettek elleni nyitómérkőzésre. Sajnos több játékosunk is megsérült az utóbbi időszakban, sőt még a kiutazás után is történt sérülés a csapatban, de a célunk továbbra sem változott: ki akarjuk harcolni a továbbjutást, ami az első akadályt sikerrel kell vennünk a házigazdák ellen. A lettektől direkt játékstílusra számítunk, várhatóan sok hosszú labdával és párharccal próbálják majd maguk javára fordítani a mérkőzést” – mondta az mlsz.hu-nak Babó Levente szövetségi edző.

A magyar U19-es válogatott kerete:

Kapusok: Pécsi Ármin (Puskás Akadémia/Csákvár), Gyetván Márk (Bp. Honvéd), Erdélyi Benedek (DVSC)
Hátvédek: Komlósi Bence (Parma), Miklós Péter (PMFC), Kocsis Gergely (Bp. Honvéd), Almássy Levente (FTC), Kokovai Csongor (FTC)
Középpályások: Bodnár Gergő (Peterborough), Szvoboda Dániel (Haladás), Vingler László (ETO), Tóth Alex (FTC), Cibla Flórián (DVSC), Boros Zsombor (ZTE), Michael Okeke (Manchester City), Major Marcell (Puskás Akadémia)
Támadók: Szűcs Tamás (Köbenhavn), Mohos Barnabás (Haladás), Huszár Marcell (ETO), Klausz Milán (ZTE), Pintér Filip (Haladás)