Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sallai Roland: “Nem ijedünk meg a szerbektől”

A magyar válogatott tagjai már Telkiben készülnek az októberi két Európa-bajnoki selejtezőre…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar válogatott kiváló formában lévő szélsője, Sallai Roland az edzőközpontban rendezett sajtótájékoztatón osztotta meg várakozásait a Szerbia elleni mérkőzés előtt:

“Tudjuk, hogy ez nehéz lesz, hiszen a szerbek extra motivációval lépnek majd pályára, de nem ijedünk meg, fel fogjuk venni a kesztyűt. A célunk, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, ennek pedig fontos része ez a két találkozó.”

A 26 éves futballista kiválóan kezdte az idényt klubjában, már négyszer is eredményes volt, és megjegyezte: bízik benne, hogy a szerbek elleni összecsapáson is gólt szerez majd, de természetesen a válogatott sikere a legfontosabb. Szerbiával kapcsolatban azt mondta, az ellenfélnek biztosan nagyon fájt a magyar csapat belgrádi sikere, és vélhetően szeretnének revansot venni ezért, de a magyarok készen állnak a feladatra.

A sérült Willi Orbán hiányzásáról Sallai azt mondta, ugyan egy kulcsjátékost kell nélkülöznie a szakmai stábnak, de számos extra futballista van a keretben, akik megoldhatják a pótlását.

A selejtezőcsoportját vezető magyar válogatott szombaton Szerbiát fogadja hazai környezetben, jövő kedden pedig Litvánia otthonába látogat.

Amennyiben nemzeti csapatunk mindkét mérkőzését megnyeri, úgy két fordulóval a vége előtt bebiztosítja kijutását a 2024-es kontinenstornára.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Demjén Patrik (MTK Budapest), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Paksi FC)
Hátvédek: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Hoffenheim – Németország), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)
Középpályások: Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Callum Styles (Barnsley – Anglia)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencváros)