Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Izrael újabb Eb-selejtezőjét halasztották el – HIVATALOS

Miután Izrael hadiállapotot hirdetett a Hamász palesztin terrorszervezet szombat hajnali támadása után, az UEFA a helyi válogatott újabb Eb-selejtezőjét halasztotta el…

(Photo by MB Media/Getty Images)

Azok után, hogy az UEFA törölte a csütörtökre tervezett Izrael-Svájc Eb-selejtezőt, az európai szövetség döntése értelmében a vasárnapi Koszovó-Izrael Eb-selejtező ugyancsak elmarad.

Az európai szövetség korábban minden olyan mérkőzést és tornát elhalasztott, melyet Izraelben rendeztek volna, így az U21-es válogatott selejtezőit és az U17-es Eb-selejtező minitornát is.

Mint ismeretes, Izrael hadiállapotot hirdetett a Hamász palesztin terrorszervezet szombat reggeli támadása után, a két fél között azóta is fegyveres konfliktus zajlik.

Az Európa-ligában a Maccabi Haifa csapata érdekelt, amely legközelebb október végén a Villarreal otthonában lépne pályára.

Egyelőre az UEFA kivár, hogy miként alakul a konfliktus, de valószínűnek tűnik, hogy a kezdeti halasztások után az izraeli csapatok semleges pályán lesznek kénytelenek játszani, amennyiben a mostani háborús helyzet tartósan fennáll.