Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Mbappé duplájával legyőzte Hollandiát a francia válogatott! – videóval

A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában rangadót rendeztek, miután Hollandia Franciaországot látta vendégül.

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

A két válogatott első összecsapása a selejtezősorozatban igen simára sikeredett, mivel a franciák még márciusban 4:0-ra legyőzték a hollandokat, és a mostani mérkőzés is igen jól indult a vendégek részéről. A 7. percben ugyanis egy formás akció végén Clauss tette be középre a labdát, amit Mbappé továbbított a hálóba, miután megelőzte a védőjét, 0-1! A bekapott gól megfogta a holland csapatot, a félidő közepéig momentumai sem voltak Koeman csapatának, viszont a franciák nagy mezőnyfölénye sem párosult újabb helyzettel. A 27. percben aztán közel járt az egyenlítéshez a hazai csapat, Dumfries centerezése után viszont Veerman kapu fölé lőtte a rendkívül ígéretes helyzetet. A 36. minutumban már Maignan bravúrjára volt szükség, hogy ne tudjanak egyenlíteni a hollandok, a francia kapusnak Simons lövését kellett kitornásznia a jobb alsóból.

A második játékrész aztán szinte ugyanúgy kezdődött, mint az első: az 53. percben Coman beadását még ki tudták fejelni a védők, de a másik oldalon a franciák összeszedték a labdát, majd Rabiot és Mbappé játszott össze egymással, utóbbi pedig gyönyörű mozdulattal kapásból a hosszú felsőbe lőtte a labdát, 0-2! Mindössze két perccel később a hollandok is a kapuba találtak, de utólag kiderült, hogy Malen gólját lesállás előzte meg. Ezzel a lesgóllal a hollandok lendülete alább is hagyott, a véghajráig ugyanis nem tudtak egyáltalán veszélyt jelenteni Maignan kapujára. A következő nagy helyzetre egészen a 81. percig kellett várni, amikor Malen tudott lefordulni a védőjéről, de a lövése kevéssel elszállt a kapu mellett. Két minutummal később már viszont gólt ünnepelhetett a holland közönség: Bergwijn és Hartman tudta megbontani a francia védelem jobb oldalát, majd Hartman beadás helyett a lövést választotta, és a beadásra elmozduló Maignan helyére lőtte a játékszert, 1-2! A 86. percben majdnem visszaállt a kétgólos különbség a felek között, de Mbappé lövésénél ezúttal a felsőléc megmentette a hazaiakat. Az utolsó percekben már nem alakult ki újabb lehetőség, így a franciák idegenben is legyőzték a hollandokat, és biztossá tették részvételüket az Európa-bajnokságon.

Hollandia – Franciaország 1-2 (0-1)
Helyszín:
Johan Cruijff Arena Vezette: F. Zwayer
Gólszerzők:
Hartman (83.) ill. Mbappé (7., 53.)
Sárga lapok: Veerman (29.), Dumfries (51.) ill. Mbappé (90+6.)
Kiállítás:ill.-

Hollandia: Verbruggen – Aké (van de Ven 80.), van Dijk, Geertruida – Hartman, Veerman, de Roon (Wieffer 46.), Dumfries (Frimpong 62.) – Simons (Bergwijn 80.), Weghorst (Malen 38.), Reijnders Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

Franciaország: Maignan – Clauss (Gusto 80.), Konaté, L. Hernández, T. Hernández – Tchouameni, Rabiot – Griezmann (Fofana 87.) – Coman (Giroud 71.), Kolo Muani (Thuram 80.), Mbappé Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

A mérkőzés összefoglalója:

A B-csoport további eredményei:

Írország – Görögország 0-2

A B-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore