Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fogadási botrány: két játékos elhagyta az olasz válogatott edzőtáborát

Nicoló Fagioli tiltott sportfogadási tevékenysége mellett újabb két olasz labdarúgó lehet érintett hasonló tevékenység elkövetésében…

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Az ANSA beszámolói szerint az olasz válogatott két játékosát, Nicoló Zaniolót és Sandro Tonali tiltott sportfogadási tevékenységgel gyanúsítják, amely miatt már rendőrségi kihallgatáson is részt vettek. Az olasz labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy az ügy miatt a két futballistát hazaküldték az olasz válogatott keretéből, hogy a hatóságok rendelkezésére tudjanak állni.

A gyanú szerint Zaniolo konkrétan akkori saját csapata, az AS Roma mérkőzéseire is fogadott, azóta már az Aston Villa labdarúgója, míg az egykori Milan-játékos Tonali jelenleg szintén Angliában játszik, a Newcastle United futballistája. Amennyiben a két játékost bűnösnek tartják, akkor nemzetközi eltiltást kaphatnak és máshol sem futballozhatnak.

A napokban hasonló okokból kezdeményeztek eljárást a Juventust erősítő Nicoló Fagioli ellen, aki esetében a hírek szerint hároméves eltiltást helyeztek kilátásba, így vélhetően az újabb két renitens labdarúgó is hasonló büntetésre számíthat, ha beigazolódik a vétségük.

Az Eb-selejtezőkre készülő olasz válogatott keretébe a kikerülők helyére behívták Samuele Riccit, és vélhetően Mattia Zaccagni is hamarosan csatlakozhat.