Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: két alapember is visszatérhet a sérülésből az El Clásicóra

A Barcelona több alapembere jelenleg is sérüléssel küszködik, ami nem jó hír a vészesen közelgő El Clásicóra, viszont a legfrissebb hírek szerint ketten mégis ott lehetnek a nagy rivális Real Madrid ellen. 

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona két játékosa, Robert Lewandowski és Pedri is visszatérhet sérüléséből az október 28-i El Clásico előtt, de Frenkie de Jong játéka továbbra is kérdéses.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Lewandowski számára erősen kétséges a Real Madrid elleni mérkőzés, miután megsérült a bal bokája a Porto elleni Bajnokok Ligája-győzelem során. A csatár a hétvégi, Athletic Bilbao elleni La Liga-meccset még biztosan kihagyja, de mivel nem izomproblémája van, a katalánok reménykednek abban, hogy pályára léphet Carlo Ancelotti csapata ellen.

Pedri szintén közel áll a visszatéréshez, miután combhajlító-szakadás miatt kihagyta csapata legutóbbi 10 mérkőzését.

A 26 éves De Jong a szeptemberi, Celta Vigo elleni 3-2-es győzelem során szenvedett bokasérülést, és menedzsere, Xavi megerősítette, hogy a holland játékos az októberi válogatott szünetig biztosan nem léphet pályára. A hétvégi, Athletic Bilbao elleni bajnokin nem lesz ott a keretben, de a héten további vizsgálatoknak vetik alá a jövő hétvégi El Clásico előtt.

Raphinha, aki a szeptember 29-i, Sevilla elleni 1-0-s győzelem során szenvedett combhajlítósérülést, reméli, hogy elég fitt lesz ahhoz, hogy a Real elleni mérkőzésre a keretbe kerüljön, de nagy valószínűséggel nem fog kezdeni.

Jules Koundé viszont biztosan kihagyja a meccset, miután a 24 éves védő legalább egy hónapra kidőlt térdsérülés miatt.

Egyes klubforrások úgy vélik, hogy Lamine Yamal, akit a Granada elleni 2-2-es döntetlen 76. percében cseréltek le, majd ezt követően visszalépett a spanyol válogatott legutóbbi mérkőzéseitől is, várhatóan már a hétvégén kezdhet az Athletic Bilbao ellen.