Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bonucci is belekeveredett az olasz fogadási botrányba – sajtóhír

Olaszországban tovább dagad a fogadási botrány, amely abból robbant ki, hogy fény derült rá, hogy több profi labdarúgó sportfogadással és online szerencsejátékkal kapcsolatos tevékenységeket folytatott…

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Az olasz hatóságok vizsgálatot folytatnak a Juventus 22 éves középpályása, Nicoló Fagioli ellen, aki a vádak szerint megsértette a játékosok sportfogadási tevékenységeire vonatkozó szabályait.

La Republica vasárnapi beszámolója szerint a torinói klub korábbi csapatkapitánya, az Európa-bajnok Leonardo Bonucci – aki nyáron igazolt a magyar válogatott Schäfer András együtteséhez, az Union Berlinhez – tudott honfitársa szerencsejáték-szokásairól. A Fagioli telefonján tárolt információk szerint Bonucci olyan beszélgetéseket folytatott az érintett játékossal, amelyek arra engednek következtetni, hogy az Eb-győztes hátvéd tisztában volt akkori csapattársa cselekedeteivel, így akár ellene is vizsgálatot folytathatnak, mivel nem jelentette a tudomására jutott szabálytalanságokat.

Az olasz válogatott két játékosát, Nicoló Zaniolót és Sandro Tonalit tiltott sportfogadási tevékenységgel gyanúsítják, amely miatt már rendőrségi kihallgatáson is részt vettek. További híresztelések szerint az AS Roma szélsője, Nicola Zalewski ugyancsak érintett a tiltott fogadásokban, és további nevek előkerülésére lehet még számítani.

Amennyiben az érintett játékosnak bűnösnek találják, akár három évre is eltilthatják őket a labdarúgástól.