Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dani Carvajal: “Gavi egy gyöngyszem, és még csak 19 éves!”

Ahogy arról beszámoltunk, Spanyolország idegenben 1-0-ra győzte le Norvégiát az Európa-bajnoki selejtezőkör A-csoportjában, ezzel a győzelemmel pedig kvalifikálták is magukat a 2024-es versenysorozatra. A mérkőzésen a Barcelona középpályása, Gavi talált be, akit a Real Madrid védője, Dani Carvajal méltatott a lefújás után. 

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Barcelona középpályása, Gavi lehet, hogy még csak 19 éves, de teljesen kivívta a spanyol válogatottban játszó csapattársai, különösen a Real Madrid védője, Dani Carvajal tiszteletét.

Gavi szerezte az egyetlen gólt a Norvégia elleni 1-0-s Eb-selejtezőn, és ezzel a győzelemmel a spanyolok kvalifikálták magukat a 2024-es Európa-bajnokságra is.

Carvajal a mérkőzés után elhalmozta dicsérettel spanyol válogatottbeli csapattársát, “gyöngyszemnek” nevezve a középpályást.

“Mindössze csak 19 éves, de kezdő a Barcelonában és a válogatottban is. Nem sok mindent kell még mondanom. Ő egy gyöngyszem”

– mondta a spanyol El Chiringuitónak.

2021. október 6-án debütált az akkor 17 éves Gavi a felnőttek között, ezzel pedig ő lett a valaha volt legfiatalabb játékos a spanyol nemzeti csapatban. Ezt a rekordot épp csapattársa, Lamine Yamal döntötte meg idén szeptember 8-án, aki 16 évesen léphetett először pályára a válogatottban.

Gavi biztos kezdő a Barcelonában is, ahol ebben a szezonban 11 mérkőzésen 2 gólt és egy gólpasszt jegyzett minden sorozatot figyelembe véve.