Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: gálázott Portugália a bosnyákok ellen, Ausztria egyetlen büntetővel tudott nyerni – eredmények

Az Európa-bajnoki selejtezőkör következő fordulójában a J-csoportban a portugálok Bosznia-Hercegovinába utaztak és nagyon simán, öt góllal nyertek. A szlovákok csak nagy nehezen győzték le Luxemburgot, míg Izland négy gólt lőtt Liechtensteinnek. Az F-csoportban a belga-svéd mérkőzést egy lövöldözés miatt félbeszakították, míg az osztrákok egyetlen büntetővel tudták csak legyőzni Azerbajdzsánt. A G-csoportban a hollandok a hajrában nyertek, míg Írország simán legyőzte Gibraltárt. 

(Photo by Samir Jordamovic/Anadolu via Getty Images)

J-csoport:

Bosznia-Hercegovina – Portugália:

Elképesztő első félidőt hozott a portugál válogatott a bosnyákok ellen. A vezetést az 5. percben szerezték meg Cristiano Ronaldo büntetőjével, aki a 20. percben már duplázni tudott. A 25. percben jött a harmadik portugál gól Bruno Fernandes révén, majd a 32. percben Joao Cancelo is betalált. A játékrészt a 41. percben egy ötödik góllal zárták le, ekkor Joao Félix talált be. A második félidőre már visszavettek a portugálok, a bosnyákok pedig egyáltalán nem tudtak veszélyesek lenni, így maradt a végeredmény.

Bosznia-Hercegovina – Portugália 0-5 (0-5)
Gólszerzők:
ill. Cristiano Ronaldo (5. – büntetőből, 20.), Bruno Fernandes (25.), Joao Cancelo (32.), Joao Félix (41.)

Luxemburg – Szlovákia:

Bár a papírforma szerint Szlovákiának több góllal is kellett volna nyernie, végül csak egyetlen gól döntött a vendégek javára. Ráadásul még Luxemburg játszott sokkal jobban, és a szlovákok örülhettek, hogy nem kaptak gólt. A győzelmet végül egy 77. percben góllal tudták bebiztosítani Duris révén.

Luxemburg – Szlovákia 0-1 (0-0)
Gólszerzők:
ill. Duris (77.)

Izland- Liechtenstein:

Izland, ahogy várható volt, végig jobban játszott, és már az első félidőben két gólt lőttek Liechtensteinnek. Először a 22. percben Sigurdsson egy büntetőt értékesített, majd a 44. percben Finnbogasson talált be. A 48. percben a vendégek is büntetőhöz jutottak. de Wieser kihagyta. A második félidőben is jöttek a hazai gólok: a 49. percben Sigurdsson duplázott, majd a 63. percben Haraldsson zárta le a mérkőzést.

Izland- Liechtenstein 4-0 (2-0)
Gólszerzők:
Sigurdsson (22. – büntetőből, 49.), Finnbogason (44.), Haraldsson (63.) ill.

A J-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore

F-csoport:

Belgium – Svédország:

A Belgium – Svédország találkozó 1-1-es állásnál félbeszakadt. Mindkét válogatott úgy döntött, hogy nem megy ki a második félidőre, miután két svéd szurkolót lelőttek Brüsszel központjában. A mérkőzésen egyébként a 15. percben Gyökeres góljával Svédország szerzett vezetést, amire a 31. percben Lukaku válaszolni tudott. Arról még nincs információ, hogy mikor folytatják a találkozót.

Belgium – Svédország: 1-1 (1-1) FÉLBESZAKÍTVA!
Gólszerzők:
Lukaku (31.) ill. Gyökeres (15.)

Azerbajdzsán – Ausztria:

Az első félidő kiegyenlített volt a csapatok között, a másodikra viszont Ausztria sokkal többet támadott. A vezetést mégis a második rész elején, a 48. percben egy büntetővel szerezték meg az osztrákok Sabitzer révén. A végéig még támadtak a vendégek, de több gólt nem tudtak szerezni, és Azerbajdzsán is elfáradt a végére. A 94. percben még emberhátrányba került Ausztria, amikor Burgstaller két perc alatt két sárgával kiállíttatta magát.

Azerbajdzsán – Ausztria: 0-1 (0-0) 
Gólszerzők:
ill. Sabitzer (48. – büntetőből)
Kiállítás: ill. Burgstaller (90+4.)

Az F-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore

B-csoport:

Görögország – Hollandia:

Az első félidőben sokkal jobban játszottak a hollandok, ezt a fölényt azonban nem tudták gólra váltani. A második félidőre azonban feléledtek a görögök is, a hollandoknak pedig nem akart bemenni az a kevés helyzete. Végül a 93. percben van Dijk góljával szerezték meg a vezetést és a győzelmet. A 100. percben még egy azonnali piros lappal a görögöktől Poyetet, így ők még emberhátrányban is fejezték be a mérkőzést.

Görögország – Hollandia: 0-1 (0-1)
Gólszerzők:
– ill. van Dijk (90+3.)
Kiállítás: Poyet (90+10.) ill. –

Gibraltár – Írország:

A papírforma szerint Írország játszott fölényben, és végül nagyarányú győzelmet is arattak a vendégek. Az írek már az első félidőben kétgólos előnyben voltak Ferguson és Johnston góljával, amit a második játékrészre négygólosra növeltek: ezeket Doherty és Robinson értékesítették. Gibraltár mindössze pár kaput el nem találó lövéssel zárták a mérkőzést.

Gibraltár- Írország: 0-4 (0-2)
Gólszerzők:
– ill. Ferguson (8.), Johnston (28.), Doherty (60.), Robinson (80.)

A B-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore