Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: csökkentették Nacho eltiltását, mégis ott lehet az El Clásicón – HIVATALOS

Mégis ott lehet a Barcelona elleni spanyol bajnoki mérkőzésen Nacho, akit egy korábbi piros lapja miatt tiltottak el. 

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A Real Madrid védője, Nacho ott lehet a Barcelona elleni október 28-i El Clásicón, miután a hónap elején, a Girona elleni 3-0-ás győzelem alkalmával kapott piros lapja miatti eltiltását három meccsről két meccsre csökkentették.

A 33 éves játékos, aki nyáron írt alá egy új, egyéves szerződést a klubbal, a mérkőzés hajrájában kapott egy azonnali piros lapot, miután elkaszálta a Girona szélsőjét, Portut.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) közleménye azonban megerősítette, hogy a védő eltiltását csökkenteni fogják, mivel a szabálytalanság nem vezetett “igazolható sérüléshez”.

“A versenybizottság úgy döntött, hogy Nacho büntetését háromról két mérkőzésre csökkenti a La Liga 8. játéknapján a Girona játékosát, Portut ért szabálytalanság miatt. Erre azután került sor, hogy a Real Madrid fellebbezést nyújtott be, amelyben azt állította, hogy Nacho nem büntethető három mérkőzéssel (maximum), mivel a Girona elleni mérkőzés végén történt az eset, és nem eredményezett “igazolható” sérülést Portunak. A Versenybizottság úgy döntött, hogy elfogadja a fellebbezést, és Nacho játszhat az El Clasicón, a Real Madrid-Barcelona mérkőzésen, mivel az Osasuna elleni egy mérkőzést már letöltötte, a másikat pedig a Sevillában fogja letölteni”.

– áll a szövetség közleményében.

Amikor a szabálytalanságról kérdezték, a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti azt mondta:

“Nacho nem gondolkodott tisztán. Elnézést kértünk, és reméljük, hogy a Girona játékosa jól van. Nacho tudja, hogy hibázott, fáj neki az eset és szomorú miatta. Senki ne kételkedjen abban, hogy ő egy tisztességes játékos, mindig is az volt”.

Nacho az eset után a hivatalos Instagram-oldalán bocsánatot is kért Portutól.

A Real Madrid legközelebb szombaton a Sevilla ellen lép pályára a spanyol bajnokság (La Liga) 10. fordulójában, ahol Nacho még nem