Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A magyar válogatott már tíz mérkőzés óta veretlen

A magyar válogatott 2-2-es döntetlent játszott Litvániában a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőjén, így már tíz mérkőzés óta veretlen…

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

A magyar válogatott a 2023-as naptári esztendőben még veretlen és összesésségében már tíz mérkőzés óta nem kapott ki.

Ezalatt a nemzeti csapat mérlege hat győzelem és négy döntetlen volt. Amennyiben a hátralévő két idei mérkőzésen sem kapunk ki, úgy két csúcsot is felállít a csapat: a Rossi-érában először produkálhatunk 12 meccses veretlenségi sorozatot (11 meccs volt eddig a csúcs 2020-2021-ben), és 1976 után zárhatnánk ismét vereség nélkül egy naptári esztendőt.

A magyar válogatott utoljára 2022 szeptemberében kapott ki, még Olaszország ellen 2-0-ra a Nemzetek Ligájában, amikor még a már visszavonult Szalai Ádám volt a csapatkapitány, vagyis utódja, Szoboszlai Dominik kapitányként való színrelépése óta az együttes még veretlen.

Ezzel ráadásul az európai kontinensen jelenleg a magyar válogatotté a leghosszabb veretlenségi sorozat, második Románia kilenc meccsel, a harmadik Anglia, Belgium és Portugália nyolc mérkőzéssel. Az egész világot tekintve egyedül a világbajnoki címvédő argentin válogatott tudhat magáénak hosszabb veretlen sorozatot, ugyanis Messiék 14 mérkőzés óta, a tavalyi vb első meccs óta nem kaptak ki.