Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLSZ a Ferencváros legendáját köszöntötte

Az MLSZ ünnepélyes keretek közt köszöntötte a Ferencváros születésnapját ünneplő egykori legendáját…

Az mlsz.hu jelezte, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség 85. születésnapja alkalmából köszöntötte Rákosi Gyulát, a Ferencváros legendás játékosát az MLSZ-székházban.

Az ünnepélyes köszöntésen részt vett Berzi Sándor alelnök, Nyilasi Tibor elnökségi tag, Gellei Imre egykori szövetségi kapitány mellett Gelei József, Szentmihályi Antal, Dunai Antal, valamint Kiss Lászlóné Lukács Katalin, aki Rákosi Gyula kapitánysága alatt a női válogatott csapatkapitánya volt. Az ünnepeltet Berzi Sándor, Sipos Jenő MLSZ-szóvivő és Nyilasi Tibor is rövid beszéddel köszöntötte, melyben felidézték a ferencvárosi legenda, a népszerű „Matyi” életútjának kiemelkedő és emlékezetes állomásait és méltatták emberi kvalitásait.

Sipos Jenő kiemelte Rákosi Gyula hűségét a nemzeti válogatotthoz és Ferencvároshoz, míg Nyilasi Tibor utólag is köszönetet mondott egykori ifiedzőjének az őt egész pályáján elkísérő értékrend megalapozásáért. A személyes elemekkel gazdagon tarkított szónoklatok után, köszönő beszédében a mindig jó humorú ünnepelt megjegyezte:

„Roppant büszke vagyok arra, hogy az utóbbi időben több méltatásban volt részem, mint annak idején a rossz emlékű Rákosi Mátyásnak. Üzenem a nálam fiatalabbaknak, hogy már csak ezért is érdemes ilyen sokáig élni.”

A hivatalos köszöntés és koccintás után jó kedélyű beszélgetés, és sok ugratás keretében felelevenítették Rákosi Gyula pályafutásának állomásait az egykori játszótársak és mai tisztelői.