Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pep Guardiola: “Roberto De Zerbi lesz a Manchester City következő menedzsere”

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola elárulta, hogy csak a Brighton edzőjében, Roberto De Zerbiben látja azt, hogy átvegye a helyét a bajnoki címvédő csapatnál.

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

Szombaton a Manchester City a Brighton & Hove Albion csapatát fogadja az Etihad stadionban az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 9. fordulójában. A bajnoki címvédő menedzsere, Pep Guardiola korábban is kifejezte már csodálatát a Sirályok edzője, Roberto De Zerbi felé, csak éppen mindezt most a Brighton játékosainak címezte.

A dél-angliai csapat május végén 122 éves története során először biztosította be az európai szereplését, és három játékosuk a meccs után az alagútban beszélgetett, még mindig az elért eredményt emésztve, amikor Guardiola odalépett hozzájuk.

“Ő lesz a Manchester City következő menedzsere”

– mondta a Brighton-játékosoknak az egymás elleni, 1-1-es meccsük után, miközben odahajolt és biccentett De Zerbi feli, aki épp hallótávolságon kívül tartózkodott.

A katalán edző sosem volt rest hangot adni véleményének De Zerbiről, sőt, a májusi találkozó előtt odáig ment, hogy az olasz szaktársa az elmúlt 20 év egyik legbefolyásosabb vezetőedzője.

Hogy eljön-e a nap, amikor De Zerbi valóban Guardiola utódja lesz, azt még nem tudni. A katalán szakembernek jelenleg a következő szezon végéig van szerződése a Cityvel, és talán a klubnak még sikerül meggyőznie az 52 éves menedzsert egy negyedik hosszabbítás aláírásáról is.