Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

1. HNL: újabb váratlan vereséget szenvedett a Dinamo Zagreb

A horvát bajnokság (1. HNL) 12. fordulójának szombati élmezőnybeli rangadóját a címvédő Dinamo Zagreb vívta a Gorica vendégeként…

A Gorica hátrányból fordítva 2-1-es győzelmet aratott a Dinamo Zagreb ellen, így pontszámban beérte legyőzöttjét az élmezőnyben. A gól nélküli első játékrész alatt a Dinamo játszott kezdeményezőbben, azonban a kevés érdemi lehetőséget nem tudták gólra váltani. A vendégek a szünet után is aktívabbak voltak, ekkor pedig már több sikerrel jártak, és a játékrész felénél az északmacedón Arijan Ademi vezetéshez jutatta őket. A Gorica azonban nem adta fel, kevesebb mint tíz percen belül egyenlített a csereember Nikola Vujnovic találatával. Amikor már mindenki elkönyvelte volna az 1-1-es döntetlent, a lelkesen futballozó hazaiak a hosszabbítás során bevitték a győztes találatot, az első gólnál az előkészítést jegyző Ante Juric maga is eredményes volt, így óriási skalpot gyűjtöttek be.

A két csapat így egymással azonos pontszámmal áll a tabella harmadik-negyedik helyeén, a Gorica egyel több mérkőzést játszott, mint az immár harmadik vereségét elszenvedő Dinamo. A horvát pontvadászot a Rijeka egy ponttal vezeti a Hajduk Split előtt, a Dinamo és a Gorica három-három ponttal van lemaradva az éllovastól – azonban előbbi kettő még nem lépett pályára a fordulóban.

Gorica – Dinamo Zagreb 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Vujnovic (71.), A. Juric (90+2.), ill. A. Ademi (63.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore