Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: Sztankovics elárulta, melyik korábbi játékosát látná szívesen a Fradiban

A Ferencváros vezetőedzője egy szerb forrásnak adott hosszabb interjúban többek közt a zöld-fehéreket illető kérdésekről is beszélt…

(Photo by Tullio Puglia – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics a szerb Sportal részére adott interjúban elárulta, hogy a Crvena zvezdából leginkább a 22 éves védőt, Sztrahinja Erakovicsot látná szívesen a zöld-fehéreknél:

“Szívesen látnám a Fradiban, imádnám. Egy jó gyerek, akit láttam felnőni, küzdeni, jó és rossz dolgokat megélni… És most a válogatott tagja. Ez nagy fejlődés. Nagyon elégedett vagyok vele és örülök a sikerének. Nagyjából olyan idős, mint Stefan és Filip fiam. Egy nagyon irigyelni való gyerek. A tipikus Zvezda-játékos prototípusa, aki imádja az egyesületet és kérdés nélkül adna egy liter vért is a klubért.”

“A Ferencváros elnöke egy igazi úriember, amikor jöttem, azt mondta, hogy csak én voltam a kiszemelt, mert a személyiségem a Ferencvároshoz illik. Ha az elnök ilyen bátor és mellettem áll, akkor képzelheted, milyen leszek én. Legalább olyan bátor, mint ő. Minden nap egyre jobb akarok lenni. Nagyon ritka, hogy egy klub így az ember mögé álljon, ilyen tárt karokkal fogadjon, így óvjon és ilyen szabadságot adjon a munkához” – mondta el a Fradinál történt fogadtatásáról.

A beszélgetés meglehetősen szomorú hangot ütött meg, amikor Sztankovics a tavaly decemberben hosszú betegség után elhunyt egykori kiváló labdarúgóról, Szinisa Mihajlovicsról beszélt, aki jóbarátja volt:

“Nem lehet betölteni az űrt. Az a december 16-i nap élete legnagyobb sokkja volt. Milliószor hiányzott az idei évben is. Bárcsak lenne vele egy percem, bárcsak kérdezhetném, mit tegyek. Tudom, hogy mindig a helyes választ adná. Képek futnak át az agyamon. A keresztapánk, a testvérem, a barát, az apa… Mit mondana egyes pillanatokban, hogy hogyan reagáljak, viselkedjek, dolgozzak. Sokszor álmodom vele, ami boldoggá tesz. Boldogan ébredek… Hív álmomban, tudom, hogy ott van. Persze, Arianának és a gyerekeknek hiányzik a legjobban. De van bennem belőle valami, amit féltékenyen őrzök, a kapcsolatunkat. Ezt az emléket semmi nem veheti el, a legjobb barátom volt” – emlékezett gyermekei keresztapjára.