Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola szerint két Aranylabdát kéne kiosztani

Egyre többeket foglakoztat a hónap végén átadásra kerülő 2023-as Aranylabda-gála, a Manchester City menedzsere sem kerülhette el a sokakat foglalkoztató kérdést…

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

A triplázó Manchester City menedzsere, Pep Guardiola némileg meglepő választ adott, amikor megkérdezték tőle, hogy Lionel Messi vagy Erling Haaland nyeri meg a 2023-as Aranylabdát a két nagy esélyes közül:

“Mindig is azt mondtam, hogy az Aranylabdáért két kategóriát kéne kiírni: egyet Messinek, egyet pedig a többieknek. Haaland megnyerhetné, hiszen tripláztunk, ő pedig millió gólt szerzett, azonban Messi legrosszabb szezonja is bármely futballista legjobb idénye. Ráadásul megnyerte a világbajnokságot, szóval mindketten megérdemlik.”

Messi tavaly decemberben a világbajnokságon végső győzelemre vezette az argentin válogatottat. Az eddigi hétszeres Aranylabdás a díjazásnál figyelembe vett intervallumban 38 gólt szerzett és 25 gólpasszt osztott ki, miközben a legtöbb mutatóban kimagaslóan jobban teljesített a többi jelöltnél: kanadai pontok (67), tizenegyesek nélküli pontok (62), asszisztok (26), kialakított helyzetek (155), sikeres cselek (165), labdaszerzések (132), meccs embere díjak (27) egyaránt jobb, mint legfőbb ellenfelei.

Haaland eközben triplázott a Manchester City-vel és rengeteg gólt szerzett, többek közt a PL egy idény alatti gólrekordját is felülírta.