Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a sírból hozta vissza a londoni rangadót az Arsenal – videóval

Elképesztő fordulatokat hozott a Premier League 9 fordulójának rangadója, ahol az Ágyúsok kétgólos hátrányból álltak fel a Chelsea otthonában…

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A Manchester City legyőzését követően továbbra is bajnoki címről álmodva érkezett az Arsenal a nagy londoni rivális, a Chelsea otthonában, ahol Mauricio Pochettino együttese továbbra is azzal küzdött, hogy végre eredmények is társuljanak a csapat egyre jobban fejlődő játéka mellé.

Az Arsenal ráadásul győzelmi kényszerbe érkezett a Stamford Bridge gyepére, hiszen a Brighton and Hove Albion hiába küzdött az utolsó pillanatig a Manchester City ellen, Pep Guardiola együttese végül 3 ponttal a zsebében várta a londoni rangadó eredményét a tabella éléről letekintve.

Az első félidő folyamán nagy meglepetésre azonban a Chelsea vette a kezébe az irányítást, a hazai csapat jóval aktívabban veszélyeztette a vendégek kapuját, amelynek meg is lett az eredménye, Palmer a 15. percben értékesíthetett egy büntetőt, amellyel előnybe juttatta csapatát, Mikel Artetáék legnagyobb meglepetésére.

A második játékrészben jött a hideg zuhany második felvonása, amikor is az egyenlítés helyett ezúttal Mudryk talált be, így kétgólosra növelve a Chelsea előnyét a tomboló hazai közönség legnagyobb örömére.

A 77. percben azonban valami megtört a Chelsea játékában, Az Ágyúsok első kapura lövése nem is akármilyenre sikeredett, hiszen Declan Rice negyedpályáról, villámgyors reakcióidővel szúrta Robert Sanchez kapujára a labdát, amellyel a forduló egyik, ha nem a legszebb gólját szerezte meg a Chelsea ellen a 78. perc folyamán, így felélesztve az Arsenal reményeit.

A slusszpoént Trossard hozta a 84. percben, amellyel kiegyenlített az addig végig jobban játszó Chelsea ellen, így megmentve egy pontot az Arsenal számára, amely így a veretlenségét is megőrizte az angol élvonal 23/24-es kiírásában.

Chelsea – Arsenal 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Palmer (15.) Mudryk (48.)  ill. Rice (77.) Trossard (84.)
Kiállítás: – ill. –

Chelsea: Sánchez; Gusto, Silva, Colwill, Cucurella; Caicedo, Fernández; Sterling (Madueke, 84′), Gallagher, Mudryk (Jackson, 66′); Cole Palmer (James, 84′)

Arsenal: Raya; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko (Tomiyasu, 45′); Ødegaard (Havertz, 78′), Jorginho (Smith Rowe, 68′), Rice; Saka, Jesus (Nketiah, 68′), Martinelli (Trossard, 78′)

 

A 9. forduló végeredményei és további programja:

Szombat:
Liverpool – Everton 2-0
Bournemouth – Wolverhampton 1-2
Brentford – Burnley 3-0
Manchester City – Brighton 2-1
Newcastle – Crystal Palace 4-0
Nottingham – Luton Town 2-2
Chelsea – Arsenal 2-2
21:00 Sheffield United – Manchester United (Tv: Match 4)

Vasárnap:
17:30 Aston Villa – West Ham (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

 

&nbsp

Standings provided by Sofascore