Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Kvaratskhelia és Politano vezérletével győzött idegenben a Napoli – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 9. fordulójának nyitómérkőzésén a Verona otthonában javította múltheti botlását a címvédő Napoli.

(Photo by Timothy Rogers/Getty Images)

A találkozó 2. percében megszerezhette volna már a vezetést a hazai csapat, de Dawidowicz fejesét Meret hárítani tudta, akárcsak a 3. percben Magnani próbálkozását is. A 15. minutumban Montipónak is résen kellett lennie, mert Politano lövése könnyen beakadhatott volna. A 27. percben pedig már nem hibázott Politano, a sérült Osimhen helyén kezdő Raspadori beadását 7 méterről ballal a rövid alsóba lőtte kapásból (0-1). Még az első félidőben kettőre növelte előnyét a címvédő, a 43. percben Politano ezúttal gólpasszt oszt ki, Kvaratskheliának tette le egy labdát, majd a grúz támadó megverte védőjét egy az egyben és erőből kilőtte a rövid alsót, amellyel szemben Montipo tehetetlen volt (0-2).

A második elején, az 55. percben Politano kiosztott egy újabb gólpasszt Kvaratskheliának, a grúz támadó pedig ezúttal is hihetetlen higgadt maradt, és miután egy lövő csellel megverte védőjét a kapuba gurította a labdát (0-3). Azonban gyorsan visszajött a meccsbe a hazai gárda, a 60. percben Darko Lazovic tudott eredményes lenni (1-3). A hátralévő időben viszont nem forgott veszélyben a nápolyiak győzelme, sőt, Raspadori és Cajuste növelhette volna még az előnyüket, de végül maradt a 3-1-es vendég siker. A Napoli a győzelmével visszalépett az élbolyba, a Verona viszont továbbra is csak a tabella alján foglal helyet.

Verona – Napoli 1-3 (0-3)
Helyszín: Stadio Marcantonio Bentegodi (Verona), Vezette: R. Abisso
Gólszerzők: D. Lazovic (60.) ill. Politano (27.), Kvaratskhelia (43., 55.)
Sárga lap: Magnani (37.), Faraoni (45.), Bonazzoli (65.) ill. Rui (45.), Lindström (81.)
Kiállítás:

Verona: Montipo – Magnani, Dawidowicz, Amione (Terracciano 46.) – Faraoni, Hongla, Serdar (D. Lazovic 46.), Doig (Tchatchoua 62.) – Ngonge (Bonazzoli 46.), Folorunsho – Djuric (T. Henry 78.). Vezetőedző: Marco Baroni
 
Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Nazan, Rui (Zanoli 67.)– Cajuste, Lobotka, Zielinski (Gaetano 84.) – Politano (Zerbin 84.), Raspadori (G. Simeone 66.), Kvaratskhelia (Lindström). Vezetőedző: Rudi García

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 9. forduló eddig eredménye és további mérkőzései:
Szombat:
Verona – Napoli 1-3
18:00 Torino – Inter (Tv: Sport2)
20:45 Sassuolo – Lazio (Tv: Sport2)

Vasárnap:
12:30 AS Roma – Monza (Tv: Sport2)
15:00 Bologna – Frosinone (Tv: Sport2)
15:00 Salernitana – Cagliari
18:00 Atalanta – Genoa (Tv: Sport2)
20:45 AC Milan – Juventus (Tv: Sport2)

Hétfő:
18:30 Udinese – Lecce (Tv: Sport1)
20:45 Fiorentina – Empoli (Tv: Sport1)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore