Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a 17 éves debütánsa góljával győzte le a Barcelona az Athletic Bilbaót! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 10. fordulójának vasárnapi játéknapját a Barcelona és az Athletic Bilbao összecsapása zárta.

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

Aktívan kezdte a mérkőzést a Bilbao gárdája, amely az első veszélyesebb helyzetet is ki tudta dolgozni: az 5. percben Inaki Williams lőtt távolról, a kísérletét azonban ter Stegen fogni tudta. A Barca első nagy helyzetére a 10. minutumig kellett várni, ekkor Cancelo centerezése után Joao Felix lőtt a tizenegyespont magasságából, a lövésénél azonban a felsőléc megmentette a vendégeket. Nem sokkal később újabb nagy hazai lehetőség alakult ki: Baldé adott be a szélről, amit Fermin Lopez tudott kapura tűzni, de Unai Simon lábbal hatalmas bravúrt mutatott be. A 19. percben ismét Joao Felix próbálkozhatott, akinek a lövését ezúttal nem a kapufa, hanem Simon fogta. A 21. minutumban ter Stegentől is egy hatalmas bravúrra volt szükség, aki Inaki Williams kapáslövését tolta ki a léc alól. A félidő második felében elmaradtak a nagy helyzetek, egészen a 44. percig, amikor ismét Inaki Williams veszélyeztetett, de ter Stegen ismét egy hatalmas bravúrt bemutatva hárítani tudott, a kipattanónál pedig egy védő blokkolta Nico Williams lövését. A ráadásban Nico Williams lőtt a jobb alsó sarok irányába, de ter Stegen lábbal újabb nagy védést mutatott be.

A második játékrész első perceiben a Barcelona került fölénybe, és tudtak is nagy helyzeteket kialakítani: az 58. percben Joao Felix célozta meg a bal alsót, de Simon nagy bravúrral ki tudta tolni a labdát, majd a kipattanónál Lopez közeli próbálkozását is fogni tudta. A 63. percben Felix passza után Lamine Yamal került ziccerbe, de a lövése centikkel a bal kapufa mellett zúgott el. A 75. minutumban Unai Simon újabb bravúrt mutatott be, miután Joao Cancelo lövésénél leért a rövid alsóra. A 80. percben aztán sikerült megtörnie a jeget a Barcelonának: a csereként egy perccel korábban beálló Marc Guiu kapott jó labdát Joao Felixtől, majd el tudta passzolni a labdát Simon mellett, 1-0! A 90. percben Joao Felix fejese zárhatta volna le a 3 pont sorsát, de Simon a léc fölé tudta tolni a labdát, így még némi esélyt hagyva csapatának. A Bilbao azonban nem tudott újabb lehetőséget kidolgozni, így a Barcelona főleg a második félidő fényében megérdemelt győzelmet aratott, és egy pontra megközelítették az éllovas Real Madrid – Girona duót.

Barcelona – Athletic Bilbao 1-0 (0-0)
Helyszín:
Estadio Olimpico Vezette: J. Munuera
Gólszerző:
Guiu (80.) ill.-
Sárga lapok: Gavi (16.), Romeu (41.), Guiu (83.) ill. Garcia (37.), Ares (73.), de Marcos (89.)
Kiállítás:ill.-

Barcelona: ter Stegen – Balde (Alonso 79.), Martinez, Christensen (Araujo 60.), Cancelo – Gündogan, Romeu (Yamal 60.), Gavi – Felix, Torres, Lopez (Guiu 79.) Vezetőedző: Xavi

Athletic Bilbao: Simon – de Marcos, Vivian, Paredes, Berchiche (Lekue 26.) – Ruiz de Galarreta (Prados Diaz 67.) , Garcia (Gomez 77.) – N. Williams (Berenguer 77.), Sancet, I. Williams – Guruzeta (Ares 67.) Vezetőedző: Ernesto Valverde

A mérkőzés összefoglalója:

A 10. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Osasuna – Granada 2-0

Szombat:
Real Sociedad – Mallorca 1-0
Getafe – Real Betis 1-1
Sevilla – Real Madrid 1-1
Celta Vigo – Atletico Madrid 0-3

Vasárnap:
Las Palmas – Rayo Vallecano 0-1
Girona – Almeria 5-2
Villarreal – Alaves 1-1
Barcelona – Athletic Bilbao 1-0

Hétfő:
21:00 Valencia – Cadiz (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore